sofie 16.07.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Pytanie: ile powinna kosztować usługa wylania małego (wysokość 0,5m, długość 5m, szerokość 3,5m) tarasu? Ile i jakimi materiałami najlepiej to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.07.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 podaj więcej informacji.Tzn czy ma to być taras na ziemi. Czy też wiszący. Ja za swój 25m2 zapłaciłem tyle co za 9m3 betonu. Do tego 17zł/m2 za robociznę. W której było rozprowadzenie i ubicie klińca, zrobienie chudziaka, izolacja, wylewka właściwa. Przy czym było to robione przez firmę która robiła mi wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofie 21.07.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Chodzi o taras wylany na ziemi, z betonu. Franzkru, mógłbyś podać wycenę tej usługi w innej walucie...a nie w metrach sześciennych betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macm 22.07.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam, u mnie taras troszkę mniejszy zrobili za 25 zł za godzinę pracy a wylali go w półtora dnia czyli 12 godzin czyli 300 zł za robotę. Taras ma 4 m długości a szerokość się zmienia od 2 m do 3 w najszerszym miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofie 13.08.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Znalazłam dwóch chłopaków, ok. 25 lat, zgodzili się to zrobić za całościowy koszt ok. 800 zł. Nie spieszyli się, zajęło im to jakiś tydzień. Ale zrobili, nawet całkiem przyzwoicie. Tylko trzeba będzie płytki położyć. Chyba trochę przepłaciłam, ale za to w końcu jest ten taras... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.08.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 sofie, Taki taras ( wys. 0,5 m ) powinien mieć odpowiednio głęboki fundament,zebrany humus ( no przynajmniej 10 cm ), odpowiednią zasypkę z mechanicznym zagęszczeniem, murowane bądź szalowane ściany oporowe.Do tego dochodzi zbrojenie płyty wierzchniej ( tak 12 - 15 cm grubości i pamiętać o dylatacjach ), do tego kręcenie betonu.Jeśli nie zrobili zbrojenia kładzenie płytek mija się z celem.pzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofie 21.08.2009 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Oj, nie zrobili. Na dorbą sprawę zalali betonem tylko kupę śmieci. A teraz i tak zrobili sobie wolne, więc prace stanęły w miejscu. ech...zobaczę jak ten taras wytrzyma zimę. Pewnie płytki i tak w przyszłym roku ewentualnie położymy, bo na zimę nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 21.08.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Znalazłam dwóch chłopaków, ok. 25 lat, zgodzili się to zrobić za całościowy koszt ok. 800 zł. Nie spieszyli się, zajęło im to jakiś tydzień. 800 na dwóch to po 400 x 4 tygodnie = 1600 zł na miesiąc. Po podatkach i ZUS to 1100 zł na miesiac Chyba trochę przepłaciłam, ale za to w końcu jest ten taras... no strasznie przepłaciłaś, powinni robić za 2 zł na piwo nie jestem wykonawca też buduję, sam sobie robie taras i wiem ile roboty trzeba włożyć, zgiąć się nie mogę. tiaa - Chyba trochę przepłaciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofie 28.08.2009 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Największy problem miałam ze znalezieniem chętnych do wylania tego tarasu, więc jak już się jacyś pojawili, to bym im siódme niebo za robociznę dała. Chętnych szukałam ponad rok. Mój osobisty chłop ma niestety problemy z kręgosłupem i raczej nie może takich pracy wykonywać. Ale chłopcy trochę potraktowali te pracę, jak urlop. Robili grille, siedzieli i pili piwko. Ogólnie relaks. Ale naprawdę dziwiło mnie to, że tak trudno znaleźć chętnego do pracy...bo podobno mamy kryzys i duże bezrobocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts