Barbossa 17.07.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ja tam nie wiemale z niecierpliwością czekam na wypowiedź obereksperta,przy którym wskazówki wszelkich Kimów to miotanie się po omacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ...................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 30.07.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ... Mnie to nie zesmacza, że ktoś łyka globulki bo łykają pewnie prawie wszystkie kobiety.... ja jestem zdania, że globulek jednak łykać nie należy, ponieważ służą zupełnie do czegoś innego . Znacznie lepiej łyka się pigułki - no i są skuteczne , a po połknięciu globulki... hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 30.07.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ... Mnie to nie zesmacza, że ktoś łyka globulki bo łykają pewnie prawie wszystkie kobiety.... ja jestem zdania, że globulek jednak łykać nie należy, ponieważ służą zupełnie do czegoś innego . Znacznie lepiej łyka się pigułki - no i są skuteczne , a po połknięciu globulki... hmmm no ja tez od razu poczułam, że nie jestem prawie wszystką kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 04.08.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 A ja nie rozumiem, dlaczego uświadamianie dzieci ma polegać na nauce antykoncepcji, a nie na szacunku dla siebie i zachowania czystości do ślubu. Ja tak uczona byłam - taniej, zdrowiej i , jak dla mnie, z korzyścią dla ciała i ducha. Można powiedzieć, że dzisiejszy świat jest inny... Nie tak bardzo. Nie jestem taka wiekowa, a poza tym w USA ruszył program zachęcający do czystości przedmałżeńskiej i tak gdzie go stosowano spadła ilość aborcji, a więc, jak mniemam, ciąż niechcianych. Program całkowicie świecki. W Afryce tez. Tam gdzie promowano jednopartnerskie związki spadła zachorowalność na AIDS. Uważam, ze podanie dziecku tabletek lub prezerwatywy jest przyzwoleniem na seks młodociany i przedmałżeński, co stwarza ryzyko niechcianych ciąż i załapania jakiegoś choróbska. Oczywiście, dziecko ma wolna wolę i zrobi, co zechce, ale na to rodzic nie ma wpływu.Podobnie uczy się dzieci, żeby nie kradły. I nie daje się im wytrycha i kominiarki, tylko uczy, ze nie wolno. A co zrobi dziecko, tego nie wiadomo, ale to nie powód, żeby zrezygnować z tego typu edukacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.08.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 .................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 04.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Zabezpieczając daję przyzwolenie. Ja mam inny światopogląd i chce go przekazać dzieciom - słowem i przykładem.Przykład z kradzieżą podałam, bo dla mnie jedno i drugie jest niemoralne (kradzież i seks przedmałżeński).A w przypadku ciąży nigdy nie będę naciskać na małżeństwo. Chyba ze młodzi będą pewni swego uczucia, a nie będą "przymuszeni" ciąża. Tak więc rąk nie zamierzam załamywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 04.08.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Nie wnikając jakie poglądy chcemy przekazać dziecku, to odpowiedź na pytanie "kiedy uświadamiać dzieci?" jest w zasadzie taka, że wtedy kiedy pytają. Tzn. w wieku lat 13 wydaje się to być o jakieś... dziesięć lat za późno... Z trzynastolatkiem to już raczej nie będzie uświadamianie tylko przegląd tego co młode już wie (albo wydaje mu się, że wie) i ewentualna korekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.08.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 .............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 04.08.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Racja. Odbiegam od tematu. Ja dzieci uświadamiam na ich poziom nieustannie. Dzieci maja 6 i 4 i pół, a za miesiąc będzie Trzecie, więc mam teraz trochę okazji A i tu światopogląd ma znaczenie. Bo na pytanie, jak się dzidziuś w moim brzuchu znalazł odpowiadam zgodnie z prawdą, w która wierzę, ze dał nam je Pan Bóg. Już doświadczyłam na własnej skórze, że to nie jest to tylko nasza - małżonków - decyzja. Czy, inny przykład, córcia pyta, kiedy będzie mogła mieć dzieci, wiec jej odpowiadam, że musi dorosnąć i mieć męża. Od początku przekazuje dzieciom to, czy żyję i w co wierzę. Na opowieści o współżyciu dzieci są za małe, tak myślę. Choć się synek raz spytał, czy będę rodzic pupą czy przez brzuch. Wie już teraz, że jest specjalna dziurka. Do czego jeszzce służy, dowie się stopniowo w swoim czasie. PS Mam nadzieję, ze nie naruszyłam prywatności moich dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.08.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 .................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ................................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sheenaz 04.08.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 .... to ze swoja prywatnością wiekszośc z nas się żegna w momencie wejścia na to forum, ..... Tak, tylko że ty to robisz nie ze SWOJA prywatnością i intymnością a swojej córki! Córka wyraziła zgode na takie informacje? (zdjęcia, opisy,etc?) - a może inaczej - czy w ogóle WIE co tu o niej i jej naprywatniejszych i najintymniejszych sporawach piszesz? A w innym watku zamieszczasz fotki na których wyraznie widac że córka nie chce być fotografowana. Sorry - już dawno zauważyłam że z Twoim poczuciem prywatności i forumowym ekshibicjonizmem cos nie halo (vide : watek o zdjęciach i filmikach z prywatnego spotkania forumowiczów udostępniony wszystkim jak leci i nie rozumienie co w tym było nie ok) - ale ugryzłam się w język , bo faktycznie dotyczyło to ciebie (i to twoja sprawa) ale z ta córką to moim zdaniem - przegięcia i bardzo niefajne zachowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.08.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Sh'eenaz, a ja mam wrażenie, że gdziekolwiek sie pojawisz, w jakimkolwiek wątku to szukasz tylko kogoś do kogo można się przyczepić. Ale może to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sheenaz 04.08.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Sh'eenaz, a ja mam wrażenie, że gdziekolwiek sie pojawisz, w jakimkolwiek wątku to szukasz tylko kogoś do kogo można się przyczepić. Ale może to tylko moje zdanie Oczywiscie - mozesz jak sobie chcesz mysleć. Ja nie mam zamiaru się przejmować twoim dyskomfortem i uzalezniac od tego swoje wypowiedzi na tym forum i zmieniać to co uwazam ze mam do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 04.08.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 04.08.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 jak widać nie Ty jeden... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts