OlaK 17.07.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 a w zasadzie owocowy. Czy ok. 150m2 to dużo czy mało i czy wystarczy na posadzenie 2 czereśni, 1x lub 2x brzoskwiń, 2 x grusz, być może wiśni, plus grządka z borówką amerykańską i druga z truskawkami (tak żeby dwójka dzieci mogła się najeść) i być może coś tam jeszcze w pojedyńczych sztukach (porzeczki, agrest, coś w tym rodzaju). I czy jak się ewentualnie okaże, że jednak coś rośnie i owocuje to będzie jeszcze trochę miejsca na kolejne rośliny. Bo jak już przegrodzimy działkę i postawimy domek to koniec Powiększenie części 'owocowej' nie będzie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 21.07.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 hm ja wydzieliłam około 300 m2 i mam tam jedną borówkę, dwa krzaki porzeczek , dwa agrestu, kompostownik z palet na dwie palety szeroki i jedną długi i warzywniak i cieszę się że mam miejsce zeby jeszcze dosadzić conieco bo apetyt rośnie w miarę jedzenia miejsca dość ale nie mam drzew owocowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 21.07.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Może być mało, zależy jeszcze jakie odmiany i jak je puścicie, ale tak czy siak będzie ciasno, a borówki amerykańskie z tego co pamiętam lubią dużo światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 22.07.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Tak ok. 250-300 metrów kw. byłoby ok. 150 to za mało raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolla25 23.07.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 U nas na drzewa owocowe i warzywniak przeznaczamy 1000 m2, ale nasza działka ma 5200 m2 więc możemy sobie na to pozwolić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts