m_arcin 03.12.2003 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Cześć mam pytanieZabieram się za ocieplenie posadzki, położenie instalacji c.o. (w posadzce) i w związku z tym mam pytanie:Jak powinny przebiegać warstwy?Pierwszą posadzkę (na gruncie) juz mam, teraz czcę dać folię na to twardą wełnę mineralną, dalej rury c.o. do grzejnikó, no i w końcu wylać posadzkę właściwąCzy beton można wylać bezpośrednio na wełnę ???Jak gruba powinna być warstwa betonu na wełnie uwzględniając że instalację c.o. będę robił z rur pex-al-pex 16*2 ? marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moritz 04.12.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Cześć mam pytanie Zabieram się za ocieplenie posadzki, położenie instalacji c.o. (w posadzce) i w związku z tym mam pytanie: Jak powinny przebiegać warstwy? Pierwszą posadzkę (na gruncie) juz mam, teraz czcę dać folię na to twardą wełnę mineralną, dalej rury c.o. do grzejnikó, no i w końcu wylać posadzkę właściwą Czy beton można wylać bezpośrednio na wełnę ??? Jak gruba powinna być warstwa betonu na wełnie uwzględniając że instalację c.o. będę robił z rur pex-al-pex 16*2 ? marcin Proponuję (na to co jest / od dołu): - papa termo 1x, - wełna lub styropian 10cm - folia (na wełnę, na styropian może być bez) - rury c.o. (wiem, że w betonie - zaraz wszyscy mnie zakrzyczą, ale po to jest osłona rury z pianki - jeżeli masz nadmiar wolnego czasu to możesz rury ułożyć w "bruzdach" izolacji - gdy np. grubość izolacji jest 10 cm, to połóż rury na 5 i przykryj 3cm itp) - warstwa wyrównawcza z betonu B-15 ... B-20 o gr. 5cm Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arcin 04.12.2003 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2003 Dzięki MORITZCzyli na wełne bezpośrednio wylewać betonu nie można ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts