Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szkieletowy żab i od ścierniska do ogrodu...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zawstydzona i uradowana jestem...że mnie uściskać chcecie... :wink:

a ja mam od dziś małą szafę u chłopców w pokoju :D :D :D ...

całe przed południe segregowałam ich ubrania, ale opłacało się-pozbyłam się 5 kolejnych kartonów i pokój na górze ma już jakąś bardziej ludzką twarz :-? ...bo do tej pory był to skład ubraniowy-suszarnia-prasowalnia....

część ubrań niestety do kosza, bo już do niczego się nie nadają...reszta a jest cały duży karton+ buty+ zabawki oddam w przyszłym tygodniu do Caritasu-tam mam nadzieję, że tak jak poprzednie rzeczy szybko znajda właściciela...

rok temu jak oddawałam te malutkie ubranka, pani mi powiedziała że super się złożyło bo maja pod opieką 2ciężarne, przez przypadek na jedną natknęłam sie jak wychodziłam...więc długo nie myśląc pojechałam do Biedronki zakupiłam 3 paki mega pieluch dla noworodków, oddałam wózek i wanienkę...ależ Caritas był szczęśliwy....bo jak mam oddać do komisu i wysłuchiwać że tu ma dziurkę a tu coś tam...to mi głupio bo moje dzieci przed chwilą w tym latały a ci gardzą, więc wolę dać potrzebującym, niż wyceniać dla mnie mentalnie ważne rzeczy-to 1zł,to 10zł....

Ps....i ja juz avatarku nie będę zmieniała bo mi się taki podoba..tylko żeby mi nie zniknął bo jescze sobie nie zapisałam...już mi Daggulka powiedziłą jak mam to zrobić....też nie lubię takich zmian bo ja wzrokowiec jestem.... :)

jejku ale tam mają piękne rzeczy:http://www.countrycream.co.uk :oops: :oops: ...tylko ceny nie są piękne...... :evil:

więc wklejam dla motywacji w zarabianiu pieniążków:

http://www.countrycream.co.uk/images/productimages/232edit.jpg

http://www.countrycream.co.uk/images/productimages/1715edit.jpg

http://www.countrycream.co.uk/images/greymirror.jpg

http://www.countrycream.co.uk/images/DSC09034.jpg

ach i zaczynam na właśnie taki styl chorować..TŻ nie powiedział drastycznego NIE więc jest ok....jeszcze nie dawno inaczej patrzyłam na moje wnętrze, potem nagle ta kuchnia na biało...i tak jakoś mi się zaczyna "biała szajba" :wink: ...

lub jak kto woli styl angielski..hi h ih i...

no ale jak można nie lubić np. takiego wnętrza...

homeharmony.blogspot.com...

mam mały mętlik albo i nie... :wink: :lol: .

do tego szafka by IKEA seria liatorp na sprzęty i TV..tylko gałki bym zmieniła na czarne:

http://images39.fotosik.pl/213/918b5a79114241bamed.jpg

i stolik...jak stolik może kosztować 800 stówek :evil: :evil: :evil: jak bym mieszkała jeszcze w Poznaniu to bym do Czacza pojechała i z jakieś zagrody dali by mi taki sam do pomalowania za jedną stówkę...

http://www.ikea.com/PIAimages/46269_PE143037_S3.jpg

Ja też lubiłam wirtualnie posiedzieć u Latarnika na jego aksamitnych zielonych kanapach, zajrzeć na chwilkę do pięknej lawendowej sypialni. Takich wnętrz się nie zapomina.

Pięknego weekendu życzę :D

Tola dziękuję bardzo :o)

Martu wiem ze w IKEA taniej...ale właśnie taki dzbanek to mi się w ikea średnio podoba po prostu by mnie to drażniło ze jest ze "Szwecji" :wink: a nie z jakiegoś juz nie używanego kredensu....

Alunek...no byłam u Latarnika.. :( a le tam nie ma już ani jednego zdjęcia....szkoda...i właśnie dlatego przeniosłam sie na onet.foto...bo przy najmniej fotki nie znikają...

------------------------------------

z domu:

wczoraj był fajny dzień, bo jakoś tak chyba juz przebolałam brak funduszy na wszystko( bo ewidentnie miałam spadek psychiczny)...zakasałam rękawy i przemalowałam moja szafeczkę, kt. docelowo zawiśnie w kuchni i pierwszy raz maznęłam farbą lustro...białą oczywiście :roll: ..lustro było okropne złote...tzn.może komuś do innego domu by się podobało mi nie...lustro jutro pójdzie do wiatrołapu i poczeka bardzo cierpliwie na szafkę na buty...zdjęcia zrobię jutro i podeślę...

wczoraj spadł u nas śnieg ku rozpaczy dziś już go nie ma... mój syn oczywiście...

-MAMOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! śsssnieeeeeeeeeeeeeeggggggggggggg

- tak synku..... :roll: :roll: :roll:

-hurrrra hurrrra hhhhurrrraaaa

- a dlaczego aż tak bardzo się cieszysz???????????????/

- jak to dlaczego mamo....ty nic nie rozumiesz( dziecko lat 4)

-czego nie rozumiem... :roll:

- przeciez powiedziałaś że jak będzie śnieg to będzie Mikołaj...i hhhhuuuuurrraaa jest śnieg :) :) :)

tym samym musiałam tłumaczyć się że jeszcze poczekamy, a moi chłopcy w totalnym obłędzie latali i szukali Mikołajowych czapek...

mamusiu przecież co roku ubieramy te czapki, mamy je gdzieś prawda???!!! :o

- gdzieś na pewno..... :o :o ....

ło matko teraz muszę znaleźć te czapki...czarna dziura nie mam pojęcia gdzie są..

po przedszkolu myślałam że będzie już luz a Mat mi na to pani nam powiedziała że ozdoby choinkowe robione w domu samemu są najpiękniejsze :)

-to prawda-mówię

-no to my zrobimy takie z masy solnej w weekend...

- :roll: :o :roll: tak oczywiście kochanie......

:lol: :lol: :lol:

Bartek jak zobaczył śnieg nie chciał iść do przedszkola, tylko bałwana robić :o No i kazal się wcześniej odebrać, żeby zrobić wojnę na kulki ze starszym bratem. Z wielkim żalem przyjął do wiadomości, że zanim będzie w przedszkolu obiadek to już cały śnieg zniknie :wink:

Ozdoby z masy solnej robiłam parę lat temu, jak Piotruś był mały - zebrałyśmy sie w kilka mam z maluchami i powstały bardzo oryginalne dekoracje :wink:

Tamte już są mocno zniszczone, powinniśmy zrobić nowe na te święta. Może spotkałybyśmy się z dziećmi w następny weekend coś powymyślać?

Ania z wielką przyjemnością ale ja mam ten weekend wolny i dopiero ostatni listopadowy... :( praca......a tak dawno nie miałam w sobotę wolnego że już mam planów na jutro jakby doba miała 28h a nie ma :evil:

więc dzięki ale ja odpadam...czas...czas.......

:lol: to by było ekstermalne doświadczenie ta mąka wszędzie...i sól...i te łapy oblepione....musiałabym wziąść walerin mite razy 3 :lol: :lol:

No a u mnie zajęty jest ten weekend i pierwszy w grudniu - douczam się :wink:

Masę solną przygotuj wcześniej, to potem już tylko małe łapki w tym cieście będą oblepione :wink:

A jak wyschnie to pomalujecie - i tu drugi sajgon - a potem siup na choinkę :D Będzie pięęęknie :D

A może zamiast walerin mite lampkę czerwonego wina? :wink:

spóźniona...jak to zawsze ostatnimi czasy :oops: ...ale wczoraj było w pyrlandii święto

Zapraszam na rogale marcińskie...

Tradycja ta wywodzi się z czasów pogańskich, gdy podczas jesiennego święta składano bogom ofiary z wołów lub w zastępstwie – z ciasta zwijanego w wole rogi. Kościół przejął ten zwyczaj, łącząc go z postacią św. Marcina, a kształt tłumacząc jako podkowę, którą miał zgubić koń świętego.

W Poznaniu tradycja w obecnym kształcie narodziła się w listopadzie 1891. Gdy zbliżał się dzień św. Marcina proboszcz parafii św. Marcina, ks. Jan Lewicki, zaapelował do wiernych aby wzorem patrona zrobili coś dla biednych. Obecny na mszy cukiernik Józef Melzer, który pracował w pobliskiej cukierni, namówił swojego szefa aby wskrzesić starą tradycję. Bogatsi poznaniacy kupowali smakołyk a biedni otrzymywali go za darmo. Zwyczaj wypieku w 1901 przejęło Stowarzyszenie Cukierników. Po I wojnie światowej do tradycji obdarowywania ubogich powrócił Franciszek Rączyński, zaś przed zapomnieniem tuż po II wojnie światowej uratował rogala Zygmunt Wasiński. Tradycja trwa do dziś :)

http://mycuisine.blox.pl/resource/Rogale1.jpg

http://mojewypieki.blox.pl/resource/rogale_marcinskie_1.jpg

-----------------------------------

DZIĘKUJĘ mojej kochanej przyjaciółce za płotu, która wczoraj zrobiła z myślą o mnie rogale Marcińskie...całą noc ciasto dojrzewało by było smakowite...

dzięki Ty wiesz za co...daleko od domu rodzinnego dochowałam tradycji i zjadłam 4....wiadomo,że w Opoliewie nikt nie chodzi z siatkami pełnymi rogali, w tramwaju nie unosi się znajomy zapach i nikt nie stoi w cukierni w gigantycznej kolejce...tym bardziej doceniam trud ich zrobienia...

były pyszne......

Dzisiaj tylko wkleję zdjęcie i przedstawię "kogoś".....kogoś kto wtargnął w nasze życie z siłą wodospadu...miał byś Rademenes, w lecznicy okazało się że to Rademeneska...więc została Neska...pasuje bo czarna jak kawa...

na razie się poznajemy, ale Dzieci już ją uwielbiają, chociaż prawie jej nie widzą bo siedzi za pralką lub za łóżkiem naszym..

"mamo mamo ja ocham otka, ja bardzo ocham otka..."-Tomek...

teraz sie przedstawimy w stylu Monah:

Forumowicze oto Neska, Neska oto moi przyjaciele z Muratora:

http://foto3.m.onet.pl/_m/b231ca99c86420c162a88f928d4d3167,12,19,0.jpg

miłej niedzieli.....a ja w pracy :(

cóz za szybka odpowiedź.... :wink:

widzisz mojego nowego członka :D masakra.....ale przynajmniej odzyskałam równowagę w domu bo jest już nas 2......

a rogale 8) zjadłabym teraz takiego prawdziwego.....

Monah a czym ty karmisz tego swojego domownika?? bo mi taki mętlik narobili więc pytam???puszki czy domowe?

Boższeeeeeeeee na bank dostanę upomnienie że to jest forum budowlane..... a nie kocie..... :-?