Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolor listew przypodłogowych!_ Doradzcie prosze!!!!!!

iwett27

Recommended Posts

Witam, mam dylemat w wyborem koloru listew przypodłogowych w salonie i kuchni...Na podłodze gres polerowany kolor jasny popiel , kolor okien dąb bagienny (bardzo podobny do wenge) parapety w kolorze okien, drzwi wew takze wenge no i schody kolor Sapeli (taki wcchodzący w stare złoto) Pocz atkowo myslałam o listwach z duroplastu białych szerokich na ok 12cm, pozniej stolarz zaproponował mi listwy drewniane lakierowane na biało...ale sama nie wiem czy tak bedzie dobrze...nie chce dac ciemnych listew bo boje sie ze zrobie otoczkę taką ramke wokól tej jasnej podłogi...ale z kolei białe listwy beda kolejnym kolorem w pomieszczeniu.....doradzcie mi prosze bo kiepska jestem w kolorystyce:):)

Sciany beda póki co białe. Cieszynianko nawet dobry pomysł z listwami w kolorze podłogi...nie wpadłam na to moze dlatego ze ciagle myslałam o białych:) Tylko czy ja dobiore taki kolor????

Też w pewnym momencie wydawało nam się to niemożliwe :evil:

Jednak mrówcza wędrówka, po różnych przybytkach budowlanych dała efekt. Znaleźliśmy w okolicy niewielki sklep, w którym mieli kilka próbników (różnych producentów) z róznymi kolorami i wzorami listew i tam udało nam się znaleźć coś, czego nie było w żadnych Castoramach, Leroyach i innych znanych, wielkich marketach.

Myślałam też o listwach pod kolor ścian, ale wizja zmiany koloru ścian przy kolejnym malowaniu odwiodła mnie od tego pomysłu, a listew za każdym malowaniem chyba bym nie chciała zmieniać :lol:

Szukajcie, a znajdziecie. :D

Ale listwy macie drewniane czy pcv? I czy na podłodze macie gres czy drewno bo to tez robi róznice...:)

Cały dół w płytkach, pokoje w panelach. Wszystkie listwy są plastikowe (mimo to wcale nie wyglądają źle, choć w pierwszej chwili, gdy mi je zaproponowano bardzo się oburzyłam :lol: ).

Mają jeszcze tę zaletę, że są dość elastyczne, dobrze dolegają, a w razie czego można w nich schować kable.

Mogę wieczorem pstryknąć jakieś zdjęcia jeśli ktoś chce.

:wink: