AdamSlask 17.07.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 WitamMam nastepujacy problem (widizalem cos takiego u innych paru osob w domach tez) ,ze w domu polozono mi tynki gisowe i teraz tam gdzie ida kable do gniazdek , wlacznikow pradu .... widac na gipsie jakby tluste linie (tak jak idzie kabel) - domyslam sie ze to jakos kable przyciagaja wilgoc ? Czy i jak idzie sobie z tym poradzic ? Moze jakies lepsze farby ? ja mam teraz dulux ...dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 18.07.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Kable zostały za płytko wtynkowane. Normy mówią o minimum 5mm na tynku, ale dla zachowania estetyki potrzeba co najmniej 1,5cm. Zbyt cienki tynk nie oddaje wilgoci tak jak ten na płaszczyznach i stąd przebarwienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamSlask 18.07.2009 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Kable zostały za płytko wtynkowane. Normy mówią o minimum 5mm na tynku, ale dla zachowania estetyki potrzeba co najmniej 1,5cm. Zbyt cienki tynk nie oddaje wilgoci tak jak ten na płaszczyznach i stąd przebarwienia. Dzieki za info ... czyli nic z tym nei zrobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 18.07.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Kable zostały za płytko wtynkowane. Normy mówią o minimum 5mm na tynku, ale dla zachowania estetyki potrzeba co najmniej 1,5cm. Zbyt cienki tynk nie oddaje wilgoci tak jak ten na płaszczyznach i stąd przebarwienia. Dzieki za info ... czyli nic z tym nei zrobie ? Wyrwij przewody i wtynkuj prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts