jaskul 17.07.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 mam taki problem tył mojej działki graniczy z drogą powiatową która hałasuje chce sie od tego odgrodzić na razie mam siatke z żywopłotem ale to nic nie daje. Problem 1 w planie zagospodarowania wpis zakaz ogrodzeń betonowych od strony ulic. Sąsiad 2 lata temu wybudował murek z pustaków keramzytowych taki na 4 metry z hakiem za murkiem żywopłot i siatka jak u mnie wiec do ogrodzenia ma od tego murku jakiś metr. Przez 2 lata nikt sie do niego nie przyczepił murek obrósł roślinnoscią i prawie go nie widać. Gdy go zapytałem o niezgodność z planem stwierdził ze zawsze to można nazwać elementem architektury ogrodowej - ogrodzenie ma z siatki i żywopłot. I tak sobie to trwa. Czy jak wybuduje element architektury ogrodowej z płyt betonowych o wysokosci 2 czy 2,5 metra w odległosci metra odogrodzenia to bedzie to wielkie złamanie tego zapisu z planu czy tylko troche. Jak walczyć z hałasem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 17.07.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Ja tak przewrotnie trochę napiszę, że wybuduj ten mur z silikatów tudzież innego maxa - to nie beton, więc nie będą ci mogli nic zarzucić. A trochę poważniej - być może jakiś parkan drewniany też by spełnił swoją rolę. Tylko większy kłopot z utrzymaniem, niż solidnego muru. Ale jednocześnie parkan chyba ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts