Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ufff aż mi się jeszcze cieplej zrobiło (30C) po przeczytaniu tego wątku. A kiedyś mało brakowało.......... też ich wysoko plasowałem ale po naukach Pchełka i Jareko mój lokalny dealer Oknoplastu na temat swoich okien pary nie puścił no i wybrałem inne. Ciekawe jak sprawują się te okna teraz u Zibbiego i daro-7 ? A swoją drogą tak czytając zastanawiam się czy dobrze zrobiłem usuwając spod okien drewniane kliny? Okna są podpiankowane. Na razie nie mam parapetów wewnętrznych. Co do okien to jest bicolor i poza problemem regulacji zawieszenia balkonowych co jakiś czas nie ma wiekszych problemów chociaż z tą regulacją to chyba coś za często - średnio 4-5 razy na rok. Szyby P2. Miałem problem z szybą - była rysa ale po reklamacji serwis przyjechał od razu z nową szybą
..... A swoją drogą tak czytając zastanawiam się czy dobrze zrobiłem usuwając spod okien drewniane kliny? Okna są podpiankowane. ....

no coz... niestety popelniles podstawowy blad.... ale nei przejmuj sie - inni tez go popelniaja nagminnie i ni cholery nie sposob wytlumaczyc dlaczego kliny maja pozostac jesli nie zastepuje ich natychmiastowe podparcie parapetem

Przeczytałam prawie cały wątek - i ... jestem tym mocno zdziwiona. Ja mam okna OKNOPLASTU od roku i jest OK. Nie mam żadnych problemów ani z oknami ani z firma która mi je montowała. Fachowcy godni polecenia.

no coz... niestety popelniles podstawowy blad.... ale nei przejmuj sie - inni tez go popelniaja nagminnie i ni cholery nie sposob wytlumaczyc dlaczego kliny maja pozostac jesli nie zastepuje ich natychmiastowe podparcie parapetem

jareko: Może usprawiedliwi mnie chociaż troszeczkę że wyciągnąłem je po roku i puste miejsca dopiankowałem :roll:

A co z tą regulacją ? tak często to norma?

Przeczytałam prawie cały wątek - i ... jestem tym mocno zdziwiona. Ja mam okna OKNOPLASTU od roku i jest OK. Nie mam żadnych problemów ani z oknami ani z firma która mi je montowała. Fachowcy godni polecenia.

Bo to stary temat i jak na razie jednorazowa wpadka.

...A co z tą regulacją ? tak często to norma?

nie - gdzies jest blad i najprawdopodobniej bierze sie on z braku stabilnego podparcia ( to jest najczestsza przyczyna)ewentualnie inne bledy ale juz na etapie produkcji okna

raz na rok juz jest za duzo

raz na kilka lat - lekka regulacja - jest dopuszczalna

raz na lat kilkanascie - idealne okna i montaz :)

moje byly regulowane po zamontowaniu, drugi raz po roku a od 12 lat nie tknalem palcem - nie ma takiej potrzeby :))))

Zastanawiam się nad Oknoplastem. Przeczytałem cały wątek i jako że sprawa jest dość odległa w czasie, ciekawy jestem jak w ostatnim czasie sprawuje się ta firma. Czy przebadali ten profil i wyeliminowali usterkę? Czy w innych regionach kraju występowały podobne problemy? A może wypowie się ktos zadowolony z Oknoplastu?
...A co z tą regulacją ? tak często to norma?

nie - gdzies jest blad i najprawdopodobniej bierze sie on z braku stabilnego podparcia ( to jest najczestsza przyczyna)ewentualnie inne bledy ale juz na etapie produkcji okna

raz na rok juz jest za duzo

raz na kilka lat - lekka regulacja - jest dopuszczalna

raz na lat kilkanascie - idealne okna i montaz :)

moje byly regulowane po zamontowaniu, drugi raz po roku a od 12 lat nie tknalem palcem - nie ma takiej potrzeby :))))

Dzieki

Fakt jak patrzę z perspektywy czasu i powyższych opisów to montaż miałem nieprofesjonalny mimo, że ekipa była od dealera. no ale już po ptokach bo i dealer padł.

wpadki kazdemu sie zdarzaja :)

Coz....coraz wiecej dealerow pada :(

ale ja jeszcze sie trzymam - mimo ostatnich podwyzek:

- wzmocnienia + 80%

- szyby + 12 %

- profile PVC + 5%

teraz dopiero zaczna sie oszczednosci na wzmocnieniach oj oj oj bedzie wesolo :(

To czuję, że drewniane mogą być tańsze od PCV ale to domniemanie bo nie śledze obecnych cen. Kiedy kupowałem PCV-iaki to różnica na korzyść PCV była spora.

A ten dealer z tego co wiem to padł ale na własną prośbę bo same okna Thermoplastu to chyba markowy wyrób :roll:

Czy ktoś z Was orientuje się ile obecnie można maksymalnie "wynegocjować" rabatu na okna z Oknoplastu?

Zamówienie na ponad 15 tys, okna niestandardowe - antywłamaniowe (szyby, okucia + klamki z kluczem)

Rabaty to wielki pic na wode zrób sobie wycene i zobaczysz ile Cie to wyniesie u róznych sprzedawców. Ja na poczatku tez sie zlapalem na rabaty ale po powtórnych wycenach okazywalo sie ze tam gdzie dawali mi taki duzy rabat to wcale nie wychodzilo taniej nizeli u tych co rabatów nie dawali.
zgadzam się z przedmówcą, robiliśmy wyceny i to zależało od sprzedawców. U jednego ogłoszenie: rabat 40%!!!! i wyobraźcie sobie, że to była najdroższa oferta. Rozpietość od 12 - 15 tysiecy za te same okna. Zależy kto Ci je sprzedaje, a te wszystkie rabaty to wielki kit :evil:
A ja po kilku miesiącach spędzonych na forum stwierdzam ze oprócz wysokości rabatów, ważna jest fachowość ekipy. Zwłaszcza przy montażu okien. czasem lepiej zapłacić więcej te 500 zł.

Ja dostalem w sumie 40% (zamowione w kwietniu)

30% standardowo + 5% za wielkosc zamowienia (kupowalem za znajomymi i wyszlo ponad 45tys.) + 5% za przedplate (90% wartosci umowy). Ta promocja 30% miala sie skonczyc, ale jak znam ta branze to jest nadal tylko inaczej sie nazywa. Pozostale upusty (te po 5%) to chyba standard.

• 2 weeks później...
Kupiliœmy do domku jedno okno z OknoPlastu ze wzgledu na to, że to okno na piętrze, nietypowe, 3 z 5 szyb zamontowane na stałe i byłyby trudnoœci z konserwacjš drewna (a lat niestety nam nie ubywa :) ). Cena wyjœciowa okna z PCV była dużo wyższa o drewnianego (ale od czego sš negocjacje?). Narazie jestem zadowolona, wykonanie jeszcze przezd terminem (czekały w magazynie).
  • 10 months później...