Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Krzysiek o cenie nie rozmawiamy każda firma ma swoją politykę cenową,natomiast odnośnie zgrzewów w oknach kolorowych to bedę się spierał,

firma zakupiła najnowszą linie produkcyjną rok temu i nie widziałem u nikogo tak zgrzewanych okien ,może widziałes na wystawce u przedstawiciela stary typ okna najprawdopodobniej.Postęp technologiczny idzie cały czas do przodu może już inne firmy mają taką linie na dzień dzisiejszy tego nie wiem.Dlamnie wyroby tej firmy były zawsze krok do przodu przed innymi pare detali jak listwy przyokienne uszczelki sposób ich docinania w narożach itp

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krzysiek o cenie nie rozmawiamy każda firma ma swoją politykę cenową,natomiast odnośnie zgrzewów w oknach kolorowych to bedę się spierał,

firma zakupiła najnowszą linie produkcyjną rok temu i nie widziałem u nikogo tak zgrzewanych okien ,może widziałes na wystawce u przedstawiciela stary typ okna najprawdopodobniej.Postęp technologiczny idzie cały czas do przodu może już inne firmy mają taką linie na dzień dzisiejszy tego nie wiem.Dlamnie wyroby tej firmy były zawsze krok do przodu przed innymi pare detali jak listwy przyokienne uszczelki sposób ich docinania w narożach itp

Podobno widziałem nowy, tym bardziej, że punkt niedawno przeniesiony w nowe miejsce, więc i nowa wystawka. Ale generalnie nie psioczę, okna całkiem, całkiem.

Tylko ta cholerna cena, pewnie, że na dobrym sie nie oszczędza, ale tu 2 tys, tam 4....... No chyba, że przed zakupem zachaczę się na jakąś lepszą promocję, ale z obserwacji cen w Oknoplaście musiałbym czekać do grudnia.

• 1 month później...

Witam, dziwi mnie fakt, że nikt z Oknoplastu nie pamięta sławetnej wpady, ale było mineło, dzisiaj już mieszkam, okna mi się podobaja i po za niewielka regulacją sprawuja sie bardzo dobrze, jeżeli już kupować w oknoplaście to tylko z ich montażem, wtedy macie wszystko czarno na białym i nikt nic nie moze wam zarzucić, faktem jest że mój sasiad zakupil ten sam profil w innej firmie i jakość wykonania odbiega od chociażby Oknoplastu, widać to przeważnie na zgrzewach.

Dzisiaj mieszkam i cieszę się tym, ale wiem że nie byłem jedyną osobą która miała problemy z tą firmą, a okna zostały mi wymienione ze wzgledu na "dbałość o imie firmy pomimo wady montażu" podobno nie wszystkim później tak ochoczo wymieniali.

Rzyczę wam jak najmniej takich sytuacji, a jak już przebrniecie całą inwestycje to tylko pozostaje sie cieszyć.

Pozdrawiamn

Zbyszek-ZADOWOLONY

• 5 months później...

Szanowni Forumowicze

Pisze ten post ku przestrodze. Podczas mojej budowy najwieksze kłopoty zafundowała mi firma od okien i tu uwaga OKNOPLAST :oops: tak, tak ten oknoplast najlepsza firma roku idt. itp.....wszystkie mozliwe nagrody, na spółkę z przedstawicielem handlowym firmą GRETO (Raszyn Al Krakowska praktycznie warszawka) telefonu nie podaje bo sie ktoś skusi i będzie miał kłopoty i o zgrozo :lol: żale do mnie :D Na dzień dzisiejszy są dwa miesiące po terminie realizacji a końca nie widać Ogólnie źle zamontowane, krzywo, uszkodzone ramy,........przy pierwszym podejściu nie te klamki........itd :lol: Zbliżamy się powoli do podejścia nr 4 czyli demontujemy krzywo zamontowane i montujemy jeszcze raz, potem regulacja i może kiedyś odbiór. Oczywiście po pierwszej regulacji musiałem zbierać po nich z podłogi pourywane z okien kontraktony. :D Nie polecę nawet najgorszemu wrogowi

Pozdro.

jacoo

widzisz - sprawdz najpierw dealera a nie od razu psy na firmie wieszasz

Kiedy dealer wyslal zamowienie, kiedy wplacil zaliczke a takowa jest zawsze wymagana i co zamowil

a dopiero pozniej w takim tonie posty o firmie pisz

moze dodam ze ona akurat mi kolo piora gdyz z nia nie handluje ale odrobina przyzwoitosci sie nalezy zanim cos takiego napiszesz

latwo oskarzac bezpodstawnie a w mojej ocenie podstaw nie masz (na razie)

psy wieszaj na dealerze a nie firmie

jacoo

Kiedy dealer wyslal zamowienie, kiedy wplacil zaliczke a takowa jest zawsze wymagana i co zamowil

moze dodam ze ona akurat mi kolo piora gdyz z nia nie handluje ale odrobina przyzwoitosci sie nalezy zanim cos takiego napiszesz

jareko czlowieku o czym ty piszesz jest umowa jest termin wszyscy jesteśmy dorośli podpisujemy umowę i działamy TAK? co tu sprawdzać!!! wszystko zrypali, termin, dostawe, montaz. To nie ta epoka że to nie ich wina według Ciebie to pewnie MOJA co? Jak znam życie to też podpisujesz więcej umów niz jesteś w stanie zrealizować a potem jakos to będzie

PS tamten post to przestroga dla niedoszłych klientów a nie temat do jałowej dyskusji

mam także okna z Oknoplastu i złego słowa nie powiem - są jak najbardziej OK (mają 2 lata), a obsługa ze strony dealera (Biała Podlaska) wzorowa - termin, dowóz gratis, dobry i niedrogi montaż;

w czasie budowy odkształceniu na skutek winy robotników uległo skrzydło balkonowe - poinformowałem o wadzie dealera, ten przyjechał przyłożył poziomicę (było około 5mm odkształcenia) stwierdził - wymiana; za około 10 dni dzwoni gościu z oknoplastu czy będę na budowie bo mają skrzydło - przyjechali, wymienili, obejrzeli jeszcze pozostałe i przepraszając za zamieszanie odjechali - PEŁNA KULTURA i zapytali jeszcze czy jestem zadowolony z obsługi !!!??!!

żeby nie było za różowo dodam też to co usłyszałem w rozmowie z montażystami - tak traktowany jest klient który kupił towar "kulturalny" wg nich tzn. 5 komór, obustronny kolor, szprosy i inne dopłaty jednym słowem drogi - wtedy obsługa jest idealna - co potwierdzam, gdybym miał białe powiedzianoby mi zapewne że wina montazu i miałbym krzywe skrzydło

jacoo

jareko czlowieku o czym ty piszesz jest umowa jest termin wszyscy jesteśmy dorośli podpisujemy umowę i działamy TAK? co tu sprawdzać!!! wszystko zrypali, termin, dostawe, montaz. To nie ta epoka że to nie ich wina według Ciebie to pewnie MOJA co? Jak znam życie to też podpisujesz więcej umów niz jesteś w stanie zrealizować a potem jakos to będzie

PS tamten post to przestroga dla niedoszłych klientów a nie temat do jałowej dyskusji

Jacooo spokojnie. Umowę podpisałeś z firmą GRETO, czy z Oknoplastem? Pewnie z tą pierwszą. Jareko sugeruje jedynie, że niekoniecznie za wszystkie Twoje problemy odpowiada sam producent okien. Choć przecież tego nie wyklucza.

opóźnienia w dostawach to standard, sam zamawiałem sobie, wpłatę robiłem 100%, miałem dobre chody i a i tak spoźnienie było.... Jeśli ktoś w sezonie, twierdzi iż się wywiąże z zamówienia w przeciągu 3tyg., przy oknach które mają zostać dopiero wyprodukowane to powodzenia.

Tomik_B

dzieki ze zrozumielas, jak widze jako jedyny me slowa

Oknoplast, okien tez nie montowal tylko ich dealer

ale tego chyba tez nikt nie zrozumie, poza toba ;) ;) ;)

dzieki za obiektywne slowa

Wystarczyło spokojnie przeczytać Twojego posta. :)

W przypadku Jacooo o spokój raczej trudno, więc trochę to Go usprawiedliwia.

Słuchajcie ludziska :D Zamawiałem okna Oknoplastu właśnie w Raszynie z polecenia mojej siostry (ona kupowała je w kolorze białym) i nie było z nimi żadnego problemu :) ( chodzi mi zarówno o okna jak i o dealera ) :D Były to okna do domu w stanie surowym. Przyjechali, wymierzyli, wycenili, zamówiłem, wpłaciłem oczywiscie 100%-wą wpłate ze wzgledu na dodatkowy rabat. Okna w kolorze termin realizacji był 3 tygodnie a okna były dzień przed terminem :p Ja ich polecam :p

pattaya - tak - masz racje - tak bylo kiedys. Kiedy popyt przewyzszal wielokrotnie podaz

teraz jest juz inaczej, rozejrzyj sie wokolo, beretem rzucisz i w punkt okienny trafisz. Juz nie ma dobierania sobie punktow, dealerow itp, szuka sie zbytu na wyrob a tu kazda forma jest dobra a czasu na weryfikacje dealera czy tez jego ekipy montazowej nie ma :(((((

poza tym jak napisal Mdzelawski (szacuneczek :) )w sezonie obsuwa dzien, dwa czy nawet tydzien - niestety moze nei standard ale trzeba byc na nia przygotowanym