Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To zdaje się jest człowiek o przeogromnym poczuciu własnej wartości, bo nawet nie odbiera pism do siebie adresowanych. Mam na myśli, że nawet nie zagląda do koperty. Wysyłałam do niego bezpośrednio pismo za potwierdzeniem odbioru, adres został bezczelnie skreślony na zwrotce i pismo trafiło jak zwykle do pana Sz.

Myślę, że mówią Panie Prezesie

wysyłając list do Pana Prezydenta też dostanie go ktoś inny, Kosia, nie przesadzaj z tym czepianiem się

Normalna procedura, obowiązująca w każdej firmie, że Prezes jest od wyższych celów i po to zatrudnia ludzi by byle bzdetem mu głowy nie zawracać

Masz rację, ale z reguły zagląda, czyta tytuł i kieruje dalej, albo robi to jego sekretarka. A takie skreślanie na zwrotce, to jest trochę nietaktowne. Miałam raz do czynienia z prezesem bardzo dużej firmy, dużo większej niż OKNOPLAST i mimo to potraktował mnie jak człowieka, a nie jak kolejną sprawę, ale to już sprawa klasy

Oknoplast za nic nie odpowiada - to jest najfajnijesze w tym wszystkim

to jakim cudem przedstawiciel ma autoryzacje i prawo do banera z marka Oknoplast

ale najbardziej smieszne jest to co ktos napisal o szkoleniach oknoplastu

"no wiecie technicznie to juz nie zaskoczymy klienta ale teraz musimy konkurować montażem"

pytam sie jakim montażem lub kto to ma montowac bo oknoplast podobno nie montuje i nie odpowiada za montaż

Kosia1 jestem po twojej stronie a wszyscy ktorzy Cie tak pieknie gania to montazysci-sprzedawcy okien

i brakuje tylko dodac ze teraz to placz i plac i montuj u mnie bo ja to zamontuje najlepiej

jeden pchelek napisal wiele madrego w przeciwienstwie do innych krytykow

o jareko nawet pisac szkoda - widze ze im starszy tym........

wypomina odaro ze to wina montazu - ale zapomnial ze nawet nowe okna oknoplastu po reklamacji tuz przed montazem mialy wygiete slupki stale

ze to ekipa od oknoplastu 2 raz je montowala (i co zamontowala takie wygiete gowno?) temat odaro jakos dziwnie wyparowal - zostaly tutaj jakies czesciowe wpisy

ale pomijajac wszystko podlamalas mnie tymi ostatnimi wpisami

Kobieto chcesz jak sadze zamowic nowy ten balkon na milosc Boska - po tym co przechodzisz - daj se luz z tym gownem PVC

szczegolnie w wymiarach twojego balkonu - jesli cie stac kup aluminium (i nie pisz ze zimne bo sa systemy dobrze ocieplone)

albo jesli masz mniej kasy kup to w drewnie

jeszcze sie nie nauczylas ze pvc jest moze ok ale do malych wymiarow, nie w kolorach

nawet jesli wszystko jest ok czekaja cie i tak regulacje 2 razy w roku minimum

zaraz uslysze ze sieje herezje

nie chce tu pisac ale dokladnie to uslyszalem dzwoniac do firmy jednego z forumowych-doradcow i jednoczesnie sprzedawcow (mowie o czestych regulacjach)

jeden pchelek napisal wiele madrego w przeciwienstwie do innych krytykow

o jareko nawet pisac szkoda - widze ze im starszy tym........

wypomina odaro ze to wina montazu - ale zapomnial ze nawet nowe okna oknoplastu po reklamacji tuz przed montazem mialy wygiete slupki stale

ze to ekipa od oknoplastu 2 raz je montowala (i co zamontowala takie wygiete gowno?) temat odaro jakos dziwnie wyparowal - zostaly tutaj jakies czesciowe wpisy

Nie sprawdzałem co dokładnie wyparowało z mojego wątku o oknach Oknoplast (nie chcę na nowo odgrzewać negatywnych emocji) ale jeżeli to jest prawda to czy redakcja Muratora mogłaby się z tego jakoś wytłumaczyć.

Ja się wcale przy VECE nie upieram, od początku chciałam schuco, tylko zbieg przypadków sprawił, że to dziadostwo wybrałam.

Akurat to samo mogło się stać z Veką jak i z Schuco więc system tutaj nie ma zbyt wiele do znaczenia. Co innego wykonanie i przede wszystkim zamontowanie takiej konstrukcji. To ze dystrybutora nie ma na rynku to nie znaczy, że nie możesz go pociągnąć do odpowiedzialności za złe zamontowanie (chyba że była to spółka z ogranicznoną odpowiedzialnością, to co innego, albo inny podmiot gospodarczy z wyłączeniem odpowiedzialności majątkiem właściciela/właścicieli. Tutaj musisz się poradzić jakiegoś prawnika)

A co do samego oknoplastu, to od firmy która dużo krzyczy można chyba oczekiwać, że załatwi sprawę na korzyść klienta a później będzie się dogadywać z dystrybutorem albo pociągać do odpowiedzialności właściciela firmy która reprezentowała producenta ( zastosowanie przepisów j/w chyba że kodeks mówi inaczej)

Ogólenie patrząc na to z boku to nie dziwię się Kosi że sie wkurza bo uległa magii oknoplastu a okazał się, że magia poszła w las....

Edytowane przez slaku

Dzięki, za te wpisy. Cały czas analizuję.

Rzeczywiście swego czasu bardzo żałowałam, że nie zamówiłam aluminium, bo czymże są nawet te ewentualne mostki termiczne w porównaniu do tego wiatru i wody, co teraz mam. Ale co innego kiedy kupuje się okna mając kasę na budowę domu, a co innego kiedy już tej kasy nie ma(np poszła z dymem przez straty ciepła związane z oknami OKNOPLAST:)) i trzeba ją wyłożyć na nowo i to szybko, bo straty są coraz większe. Jak już tu pisałam, do drewna nie mam zaufania. Okna w moim rodzinnym domu były bardzo czułe na zmiany wilgotności- np. puchły ramy i ciężko je było zamknąć po dłuższym otwarciu, poza tym drewno klejone w oknach jest jakieś wyjątkowo miękkie, bardzo łatwo je uszkodzić i te impregnacje...

Jeśli jest gwarancja jeszcze na okna to powinna firma OKNOPLAST uznać gwarancję i rozwiązać problem.

hmmm z drugiej strony firma z którą została podpisana umowa odpowiada za to, ale nie wiem w 100% odnośnie gwarancji na oknoplast oni dają 7 lat i to chyba daje producent, jeśli jest źle zamontowane okno to nawet producent nie pomoże.

Jeśli jest gwarancja jeszcze na okna to powinna firma OKNOPLAST uznać gwarancję i rozwiązać problem.

hmmm z drugiej strony firma z którą została podpisana umowa odpowiada za to, ale nie wiem w 100% odnośnie gwarancji na oknoplast oni dają 7 lat i to chyba daje producent, jeśli jest źle zamontowane okno to nawet producent nie pomoże.

i tu właśnie jest "pies pogrzebany", kilka stron wcześniej się wszystko zaczęło i przepraszam, ale nie opiszę Ci tego nawet w streszczeniu, bo mnie tu co poniektórzy zjedzą. Moją sprawę generalnie uważa się tu za news z du..., ale fajnie, że jest zainteresowanie. Już niejedna osoba wyciągnęła do mnie pomocną dłoń i dostałam wiele przydatnych rad, póki co nie poddaję się

ale najbardziej smieszne jest to co ktos napisal o szkoleniach oknoplastu

"no wiecie technicznie to juz nie zaskoczymy klienta ale teraz musimy konkurować montażem"

pytam sie jakim montażem lub kto to ma montowac bo oknoplast podobno nie montuje i nie odpowiada za montaż

Na pewno nie montują, a jak wiesz, skąd ten cytat, to poproszę. Dla mnie takie teksty są na wagę złota

daj se luz z tym gownem PVC

szczegolnie w wymiarach twojego balkonu - jesli cie stac kup aluminium (i nie pisz ze zimne bo sa systemy dobrze ocieplone)

albo jesli masz mniej kasy kup to w drewnie

jeszcze sie nie nauczylas ze pvc jest moze ok ale do malych wymiarow, nie w kolorach

nawet jesli wszystko jest ok czekaja cie i tak regulacje 2 razy w roku minimum

wiesz na jakim jestem teraz etapie?: ZAMURUJMY TO W PI..U!- najtaniej, najszybciej, najskuteczniej, najcieplej, najbezpieczniej. Zostanie jeszcze jedno od wschodu okienko OKNOPLAST, które już zaczyna szwankować choć ponoć dobrze zamontowane(wg OKNOPLASTU). W końcu zostanie taki ciemnogród, ale będzie święty spokój,

Ten post ze specjalną dedykacją dla Pana Placka

Edytowane przez kosia1

nie pamietam dokladnie ktos cytowal ten tekst ze szkolen oknoplastu

albo w temacie "szukam dobrych okien" albo na forum oknonet

wybacz nie pamietam

Pogadaj z odaro jest tu na forum on takze mial problem z oknami oknoplastu

temat "Wygięte okna z OKNOPLAST Kraków"

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142997-Wygięte-okna-z-OKNOPLAST-Kraków-PROBLEM/page3

oraz nastepny temat o oknoplascie

"oknoplast Kraków profil awans - dramat na budowie"

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?22362-oknoplast-Kraków-profil-awans-dramat-na-budowie

dziwnie ale te linki juz nie dzialaja

ale generalnie ta smieszna firma tzn oknoplast wypowiadal sie w tych 2 tematach i oczywiscie w 2 przypadkach zwalal wszystko na montaz ale dla dobra wizerunku laskawcy wymieniali ramy czy cale okna tyle ze tam nawet przed montazem okna chyba w jednym przypadku byly powyginane w banany

najdziwniejsze jest to ze wtedy pomimo jak to twierdzi oknoplast zwalonego montazu na wlasny koszt firma wymieniala ramy, okna czy skrzydla

a teraz sponsoruja Inter Mediolan i nie stac ich na taki gest ???? nawet jesli faktycznie tylko montaz zawinil choc to nie jest prawda ???

moze ktos z oknoplastu przypomni sobie te 2 sprawy i jak wtedy sie zachowali

Witam,

Nie chciałbym wsadzać kija w mrowisko ale....

Dlaczego producent ma odpowiadać przed klientem ostatecznym jeśli gwarantem był ( jest ) sklep / salon ?

Gwarancja na usługę - jakąkolwiek - jest 2 lata od 1 maja 2004 roku, i trzeba tylko skutecznie ją egzekwować.

Dodatkowo, przecież sklep / salon / firma była prowadzona i działalność zarejestrowana przez osoby fizyczne, a jeśli dobrze pamiętam, po zamknięciu firmy właściciele / właściciel odpowiada za swoją działalność przez 5 lat ( gwarancja na montaż - 2 lata od daty montażu )

Nie chciałem wsadzać kija w mrowisko ;)

Nie poczytacie watku (nie wiem nie chce sie czy jak) i zadajecie pytanie powielajac wczesniejsze!

W streszczeniu

okna kupione w oknoplascie,zamontrowane przez PH (bo na stronie jest napisane ze jak zamontujePH to jest gwarancja) ,okna sie posypały,gwarancji nie ma,PH zamknoł punkt,oknoplast umywa rece

z tym że na szkoleniach oknoplastu padły słowa o tym montazu to ja pisałem:D pilnie słuchałem