Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BARDZO PROSZĘ O POMOC

Recommended Posts

Witam.

Na poczatku prosze o nie zabicie mnie smiechem, ale jesem remontowym laikiem.Prosze mi napisac jak zdjac dysk ze szlifierki?Czy do tego jest potrzebny7 jakis klucz??Oczywiscie dostalem ze szlifierkas niby klucz - kawaek metalu z mala dziurka w srodku, nie wiem niby po co to jest, bo dysku to na pewno tym nie zdejme.

Witam.

Na poczatku prosze o nie zabicie mnie smiechem, ale jesem remontowym laikiem.Prosze mi napisac jak zdjac dysk ze szlifierki?Czy do tego jest potrzebny7 jakis klucz??Oczywiscie dostalem ze szlifierkas niby klucz - kawaek metalu z mala dziurka w srodku, nie wiem niby po co to jest, bo dysku to na pewno tym nie zdejme.

na kluczu moga byc tez bolce ktore, wklada sie w otwory nakretki dociskajacej dysk, tarcze. w obudowie przekladni jest "guzik" ktory, trzeba wcisnac do oporu i trzymajac go zalozuc klucz i nim odkrecic nakretke z wrzeciona. Kolejnym razem pozyczajac narzedzia prosic o instrukcje.

Ok dzieki wielkie.W instrukcji nie ma NIC o montażu dysku...

Pytanie z innej beczki jeslic cyklinuje podloge recznie to czy dysk ma byc pod lekkim katem czy plasko na ziemi?

Pod kątem i to najlepiej szlifować dyskiem składającym sie z listków papieru ściernego o odpowiedniej gradacji bo porobisz tylko wżery i zniszczysz sobie powierzchnię obrabianego materiału

np coś takiego tylko do drewna :wink: http://www.allegro.pl/item682859333_tarcza_listkowa_scierna_lamelkowa_125mm_sklepw_wa.html