Farson 18.07.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Witam. Na poczatku prosze o nie zabicie mnie smiechem, ale jesem remontowym laikiem.Prosze mi napisac jak zdjac dysk ze szlifierki?Czy do tego jest potrzebny7 jakis klucz??Oczywiscie dostalem ze szlifierkas niby klucz - kawaek metalu z mala dziurka w srodku, nie wiem niby po co to jest, bo dysku to na pewno tym nie zdejme. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 zablokuj tarcze szlifierską i odkręc nakretke /kontrując/ czymkolwiek - klucz oryginalny,w palcach tarcze - a potem młotek i przecinak, sam młotek, jakiś scisk. itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 18.07.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Witam. Na poczatku prosze o nie zabicie mnie smiechem, ale jesem remontowym laikiem.Prosze mi napisac jak zdjac dysk ze szlifierki?Czy do tego jest potrzebny7 jakis klucz??Oczywiscie dostalem ze szlifierkas niby klucz - kawaek metalu z mala dziurka w srodku, nie wiem niby po co to jest, bo dysku to na pewno tym nie zdejme. na kluczu moga byc tez bolce ktore, wklada sie w otwory nakretki dociskajacej dysk, tarcze. w obudowie przekladni jest "guzik" ktory, trzeba wcisnac do oporu i trzymajac go zalozuc klucz i nim odkrecic nakretke z wrzeciona. Kolejnym razem pozyczajac narzedzia prosic o instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Farson 18.07.2009 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Ok dzieki wielkie.W instrukcji nie ma NIC o montażu dysku...Pytanie z innej beczki jeslic cyklinuje podloge recznie to czy dysk ma byc pod lekkim katem czy plasko na ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.07.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Ok dzieki wielkie.W instrukcji nie ma NIC o montażu dysku... Pytanie z innej beczki jeslic cyklinuje podloge recznie to czy dysk ma byc pod lekkim katem czy plasko na ziemi? Pod kątem i to najlepiej szlifować dyskiem składającym sie z listków papieru ściernego o odpowiedniej gradacji bo porobisz tylko wżery i zniszczysz sobie powierzchnię obrabianego materiału np coś takiego tylko do drewna http://www.allegro.pl/item682859333_tarcza_listkowa_scierna_lamelkowa_125mm_sklepw_wa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts