Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deski OLEJOWANE - Dramat po malowaniu...

arek777

Recommended Posts

Witam,

mam powazny problem z podloga, otoz po sciagnieciu foli i uprzednim malowaniu, rowniez szlifowaniu scian, okazalo sie, ze nowiutka, sliczna, lekko blyszczaca podloga (dokladnie PANUBA DAB TERMO - finishdeska) wyglada jak 10 letnia nadajaca sie juz tylko do cyklinowania i ponowngo olejowania.. przynajmniej w mojej ocenie..

OTOZ podloga wchlonela chyba caly tynk ze scian - jest szara, matowa, wyglada jak zabrudzona, bez polysku stara deska. Mycie podlogi NIC nie daje (mamy do tych desek specjalny plyn z mydlem). Nie wiem juz co mam robic..

Powiedziano nam, ze wystarczy szorowac ja od czasu do czasu sucha szczotka, minimalizujac uzycie wody, ale jakos tego nie widze, bo jesli po takim szorowaniu (zwilzona szmatka z woda i plynem x3) nie odzyskala pierwotnego wygladu, to mam watpliwosci co do tych porad..

W poniedzialek zalacze jeszcze fotki, moze ktos spotkal sie podobnym problemem i jakos to rozwiazal.

Z gory BARDZO dziekuje za wszelkie porady.

nioo jak jest gips i wapno w polaczeniu z olejem to gratuluje malarzom ..i inwestorowuii wyobrazni podczas zabezpieczania posadzki za minimum 200zł metr kwadrat..jaki to był olej..i jak to wyglada ..loodzie o wszystko trzeba dbac..jakbys człeku kupił samochod za 300 tys i go lekko obił ..co by było..?? a teraz masz posadzke zabrudzona na maksa za kil;kadziesiat tysia..i co teraz?? daj jakies foto okresl chemie jaka była potraktowana..mnie tez kiedys jeden malarz zabrudzajac mi poadzke olejowana nie milosiernie stwierdzil; ze ksiazka skarg i zazalen jest na parterze zasmiecajac mi w dokladnie w ten sam sposob jak najprawdopodobniej tobie

Gotowy parkiet do malowania scian powinien być raczej zabezpieczony specjalną tekturą. Pasy tektury docina się równo do powierzchni pomieszczenia, styki pasów tektury łaczymy pasem taśmy papierowej samoprzylepnej. Takie zabezpieczenie jest mocne, można je zamiatać i pozwala oddychać podłodze.