Guliwerka 18.07.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Robię dach z dachówki creatona kera pfanne (tzn. wykonawca mi robi ). Dach ma nachylenie 35 stopni. Problem w tym że po położeniu szczotki a na nim gąsiora - szczotka wystaje więcej niż powinna. Widać szczotkę na całej jej wysokości i część plastiku. Powstaje wrażenie że gąsior jest za mały (za płytki). Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? W sklepie powiedzieli mi że do tego modelu dachówki jest tylko jeden rodzaj gąsiora. Wykonawca twierdzi że też pierwszy raz spotkał się z takim problemem a wydaje się że jest dobrym fachowcem gdyż widziałam inne dachy przez niego zrobione - są ok. Może ktoś wie w czym tkwi problem? Pozdr. Guliwerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 18.07.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Mamy ta sama dachowke tylko dach 45st i nie bylo problemu z gasiarami.Moze masz jakas fotke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 18.07.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Niestety nie mam fotki. Ale tak sobie myślę może szczotki są mniejsze i większe ? U nas ewidentnie jak się przyłożyło szczotkę do gąsiora to wystawał plastik tak jakby gąsior był za mały albo szczotka za duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej747 19.07.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Problem w tym że po położeniu szczotki a na nim gąsiora - szczotka wystaje więcej niż powinna. Widać szczotkę na całej jej wysokości i część plastiku. Powstaje wrażenie że gąsior jest za mały (za płytki). Guliwerka: Może łatę kalenicową masz za nisko? Szczyt gąsiora powinien się na niej opierać. Może taśma jest do innej dachówki - zaglądnij do katalogu. W najgorszym wypadku zrób zakładkę na łacie kalenicowej. Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 19.07.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Robię dach z dachówki creatona kera pfanne (tzn. wykonawca mi robi ). Dach ma nachylenie 35 stopni. Problem w tym że po położeniu szczotki a na nim gąsiora - szczotka wystaje więcej niż powinna. Widać szczotkę na całej jej wysokości i część plastiku. Powstaje wrażenie że gąsior jest za mały (za płytki). Czy spotkał się ktoś z podobnym problemem? W sklepie powiedzieli mi że do tego modelu dachówki jest tylko jeden rodzaj gąsiora. Wykonawca twierdzi że też pierwszy raz spotkał się z takim problemem a wydaje się że jest dobrym fachowcem gdyż widziałam inne dachy przez niego zrobione - są ok. Może ktoś wie w czym tkwi problem? Pozdr. Guliwerka Nie piszesz jakiej szerokości i długości jest ta szczotka - podobno są od 12 cm - popatrz tutaj - http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/systemy---kompleksowe-rozwiazania/system-wietrzenia-dachu-hpi,7048_1767.ht i tutaj http://www.dachy.info.pl/hpi-polska-sp.-z-o.o.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 19.07.2009 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 @maciej747 Dzięki za porady. Na pewno się przydadzą. @sacha Dzięki ale podany pierwszy link u mnie nie działa (error 404) natomiast drugi już przejrzałam i jestem coraz mądrzejsza w tym temacie . Jeszcze trochę a będę ekspertem Dzięki Wam ustaliłam że mam za dużą szczotkę do gąsiora a to wszystko przez mój "profesjonalny" sklep specjalizujący się w sprzedaży dachówek, który pomylił się po raz trzeci i sprzedał mi coś co do niczego się nie nadaje i nie pasuje do reszty elementów. Pozdr. Guliwerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 19.07.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 ... ustaliłam że mam za dużą szczotkę do gąsiora a to wszystko przez mój "profesjonalny" sklep specjalizujący się w sprzedaży dachówek, który pomylił się po raz trzeci i sprzedał mi coś co do niczego się nie nadaje i nie pasuje do reszty elementów. tutaj http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/systemy---kompleksowe-rozwiazania/system-wietrzenia-dachu-hpi,7048_1767.htm Też tak miałem - trzeba brać sprawy w swoje ręce i dużo czytać na te tematy, a profesjonalizm to ... czasem się zdarza - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.07.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Zastosowanie szczotki to jedno z najgorszych rozwiązań! Tylko taśma! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts