azalka 19.07.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Mam problem natury funkcjonalno-projektowej, wiaze sie z wnetrzami i uzytkowaniem domku w przyszlosci w skrocie - lepiej miec duza i piekna i ustawna kuchnie/jadalnie coa za tym idzie duza przestrzen dzienna, czy lepiej mniejsza kuchnie i wlasciwie brak jadalni, za to wiecej wygodnych pomieszczen gospodarczych? Glownie do mieszkajacych juz w domkach, ale kazda opinia bedzie dla nie cenna. Bardzo prosze zajrzyjcie pod ponizszy link, jest opis i rzuty, bede wdzieczna za wszelkie opinie.http://forum.muratordom.pl/,t164676.htm Wnetrza beda w stylu English Country. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.07.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Ale jak wyobrażasz sobie funkcjonowanie bez jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.07.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Teraz tez nie mam - i zyje Stol bylby w kuchni, ale nieduzy. Domek jest dla trzech osob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 19.07.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Hmmmmmm, tak patrez i patrze . Ta pralnia z kotłownią bardzo maleńka wyjdzie , zależy też jakie będzie ogrzewanie , bo jesli np piec gazowy to luz , bo wisi to to na ścianie , nie za wielkie . Wtedy jakos tam wciśniesz suszarkę . Kuchnia po likwidacji spiżarki piękna i myślę , że niezły pomysł . Można wtedy swobodnie szafki zrobić i wszystko pochować . Skłaniała bym się do twojej poprawionej wersji. Pierwsze co bym poprwiła do likwidacja schowka , przesunięcie ścianki bliżej i wtedy zwiększy się pokoik , a ten schoweczek to grajdołek taki by wyszedł. Ooooo dobrze widzę? psia łazieneczka?:)A może przenieść tę psią łazienkę do kotłowni? zrobiłam taki mały szkic. http://lh4.ggpht.com/_QKTM9NEOPL4/SmMbLIl4MwI/AAAAAAAABRQ/4lQy3TWgZ3Y/s400/untitled.jpg Małe wyszło , ale cos tam widać . Wejście do kotłowni z wiatrolapu . I w niej zmieści się wszystko i kabinka czy zlew dla piesków. łazienka gościnna i wasza zyskają troszkę przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.07.2009 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Piec gazowy. Psia lazienka musi zostac, nie ma innej opcji. Dwa-cztery razy w tygodniu kapie i susze psa. I mam mase psich klamotow. Wiem, ze to niecodzienne, ale moje psy beda miec swoja lazienke bo inaczej mnie kregoslup peknie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 19.07.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 No to możena śmialo w tej kotłowni zabudować kawałeczek ścianką( nawet w polowie postawić , wymurować blat z półkami na dole na klamotki , a na blacie pielęgnować pieski , prysznic lub zlew z wyciąganą wylewką pozwolą na nalanie np wody do miski co by np namoczyć jakieś poplamione ubranka , wyszorować buciory , a i miejsce na mopy i wiaderka by było.A zyskacie na łazience gościnnej i swojej , zaoszczędzicie na jednych drzwiach;) Piec gazowy zabiera bardzo malo miejsca , więc myslę , że śmiało mogło by być tak jak zrobiłaś i pranko się zmieści . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.07.2009 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 One klacza... Nie moga byc w poblizu suszacego sie prania, naprawde. Ale chyba podsunelas mi pomysl. Tylko... czy ktos widziel sypialnie z oknem za zaglowkiem lozka? Jesli tak prosze o przyklady!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Proszę bardzo, oto przykład: http://foto2.m.onet.pl/_m/499fda843eb17e75f32359f21bef12aa,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.07.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Nie bylaby to bardzo duza sypialnia... tak 13m2 chyba...We wnece moglabybyc jakas skrzynia, nad nia obraz czy lustro, albo biblioteczka, albo wneki mogloby nie byc, drugi pokoik mialby tam schowek/garderobe. Co myslicie? http://cavalierworld.home.pl/wlasne/parter-++---war.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 19.07.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Azalka, duża kuchnia będzie super. ja bym tylko zamienila nieco uklad lazienek. rozumiem, ze chcesz miec jedna lazienke blizej czesci dziennej, np dla gosci, ale mnie sie wydaje, ze psia lazienka w czesci nocnej to jeszcze gorsze rozwiazanie. moje mazy na czerwono http://foto1.m.onet.pl/_m/eb497a9772a6ccada2e3665ee75c9b99,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.07.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Szczerze, to nie wyobrażam sobie domu bez części jadalnianiej, gdzie można swobodnie przyjąc gości.No ale ten problem juz chyba rozwiązałaś.Ja będę mieć okno za wezgłwoiem i to nie symetrycznie. Psia łazienka powiadasz, no cóż. To moze nie na temat, ale ostatnio znana pani doktor od czworonogów mówiła w TV, że psy powinno się kąpać bardzo rzadko, w zasadzie tylko wtedy gdy się wytazają w czymś śmierdzącym. Bo podobno im częściej kąpiemy psy, tym szybciej przetłuszcza im się skóra i śmierdzą.No ale to tak by the way Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.07.2009 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 By the way hoduje i wystawiam psy od ponad 20 lat. Maja cudowna, dluga jedwabista siersc i nigdy nie smierdza Przed obecna rasa mialam briardy - wielkie, bardzo dlugowlose bydleta. Ta sama historia. Na brudnym siersc nie rosnie... Te niekapane "startu" do nich nie maja. Nawet zarzucano mi, ze podaje swoim sterydy, hormony czy Bog wiec co, do tego stopnia roznica bywa uderzajaca A slowo honoru - nigdy nie podawalam... Poza tym nasze sa wszedzie - na kanapie, przy stole, w lozku. Musza byc pachnace i ultra czyste. Weterynarze niestety czesto nie maja racji... A juz zwlaszcza ci telewizyjni A mozesz pokazac to swoje okno? Zastanawiam sie, na jakiej wysokosci zrobic moje, zeby bylo wygodnie. O jadalnie pytam, bo dotad zwyczajnie nie mialam... pomieszczen gospodarczych tez nie. A w pomysle duzego, stabilnego stolu na srodku kuchni, kuchni w stylu angielskim... zakochalam sie i juz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 19.07.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 http://images39.fotosik.pl/161/3f337f63ed4621bdmed.jpg okno jest jakie jest pomieszczenie pierwotnie miało mieć inne przenzaczenie, no ale musimy się z tym jakoś pogodzić. Moge tylko zapomniec o wysokim wezgłowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts