kruszynka30 19.07.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam. Mam problem. Kupiłam działkę rolną w 2007 roku. Właścicielka złożyła do gminy podanie o odrolnienie w 2006 r. W tymże roku gmina uchwaliła Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego. W nim jest, że przeznaczenie podstawowe mojej działki to tereny rolnicze, przeznaczenie uzupełniające to projektowana zabudowa zagrodowa. Działka leży przy drodze powiatowej ( asfalt), mam przyłącze elektryczne, wodne, kanalizacyjne oraz mogę mieć telefon. Powierzchnia jaj to 1600 m kw. Po drugiej stronie jezdni są działki pod zabudowę jednorodzinną!W tym roku miała być przekształcona w lipcu, ale jak zadzwoniłam do gminy to powiedzieli, że za rok może dwa. Czyli wniosek poprzedniej właścicielki bedzie leżał 5 lat! Oczywiście po kupnie działki złożyłam prośbę o przekształcenie i niemiły pan wpisał mnie od razu do "magicznego" zeszytu.Czy nie można jakoś tego przyśpieszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts