kate74 23.07.2009 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 ups.....no włąśnie nie ale będzie pretekst...na wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 23.07.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 hydraulik opowiadał mi jakieś głupotki, że bardzo cięzko się zmywa. Półprawda! Jeżeli woda jest całkiem zmiękczona, to i owszem: mydło łatwo się pieni, ciężko się zmywa. Dlatego w zmiękczaczach stosuje się zawory mieszające; część wody przechodzi przez zmiękczacz (który usuwa całkowicie twardość), a część wody jest nieuzdatniona. Twardość końcową ustawia się biorąć pod uwagę 3 aspekty: - nie może powodować nadmiernej korozji instalacji (zbyt miękka) - nie może powodować nadmiernego odkładania się kamienia (zbyt twarda) - nie może powodować nadmiernego jęczenia klienta (gustibus non...) Hydraulik niech się douczy, albo niech zostanie przy robieniu instalacji (nie każdy jest Leonardem V.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 23.07.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Będę miał zbadaną wodę w poniedziałek.Miałbym prośbę do "free_shop". O podanie optymalnych parametrów wody po zmiękczaczu. Ja też mam jakiś amerykański. Więc mogę zmienic pewne wortości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 23.07.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 hmm... a jak jest ze zmywaniem mydła ...bo wczoraj hydraulik opowiadał mi jakieś głupotki, że bardzo cięzko się zmywa. A jak jest przy przygot. potraw czy czuć w jakiś sposób tą sól, chodzi mi o smak i zapach ? Mydło w takiej wodzie zawsze ciężko zmyć. Jeżeli byłoby inaczej to znaczy, że zmiękczacz niedziała A co do potraw to soli nie czuć jak nie przesolisz Wodę z kranu można pić, dobrze smakuje. Z tego co wiem, to nie można takiej wody pić. Aby to było możliwe trzeba dodatkowo zastosować odwróconą osmozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts