andry 19.07.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam. Jestem na etapie robienia więźby dachowej. Krokwie już stoją na to pójdą deski, papa i dachówka.Pytanie moje dotyczy kominów. Kominy są systemowe, chcę je otynkować i obłożyć struktonitem.Majstry mówią, ze tynkowanie to dopiero po deskach i papie , jak już będą łaty to nie trzeba będzie stawiać takiego wysokiego rusztowania.Na mój chłopski rozum, to jak będze papa wywinięta na komin to jak ją później tynkiem zarzucić? Chyba nie bardzo. Myślę, że lepiej zeby ta papa była wywinięta na tynk. No i czapki, twierdzą , że czapki wykonuje się na samym końcu obróbki komina.Proszę praktyków o ustosunkowanie się do tej kolejności prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andry 26.07.2009 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 To jak? Kiedy tynkować przed czy po deskowaniu i papie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 26.07.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts