pierwek 27.07.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 mój dom stoi na skraju wsi,wokoło pola, i jest naprawdę spory wygwizdów - kupiłem sobie spory parasol ogrodowy - taki solidny z korbką żeby było można wygodnie go stawiać. 2 razy go rozłożyłem przy bezwietrznej pogodzie - niestety za drugim razem zaczęło dmuchać i parasol mam do remontu. antena będzie wisieć na elewacji południowej i będzie brała wiatr zachodni jak w żagiel dlatego myślę o krok do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 27.07.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Antena 90 cm . to norma dla stabilnego odbioru nawet w czasie mocnego deszczu . Nie ulewy , bo czasami nawet moja nie daje rady http://images29.fotosik.pl/229/a0de916067b9e811m.jpg 180 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 mój dom stoi na skraju wsi,wokoło pola, i jest naprawdę spory wygwizdów - kupiłem sobie spory parasol ogrodowy - taki solidny z korbką żeby było można wygodnie go stawiać. 2 razy go rozłożyłem przy bezwietrznej pogodzie - niestety za drugim razem zaczęło dmuchać i parasol mam do remontu. antena będzie wisieć na elewacji południowej i będzie brała wiatr zachodni jak w żagiel dlatego myślę o krok do przodu... Jak sam wspomniałeś parasol rozłożyłeś przy bezwietrznej pogodzie......to pamiętaj żeby go składać zaraz jak zaczyna wiać i także jak nie ma nikogo w domu. .Skoro aż tak ci dmucha to jedynym rozwiązaniem dla ciebie jest antena postumentowa gdzieś przed budynkiem.Siatkowej np 90 w sieci nie znalazłem.Zresztą siatkowa ,którą kiedyś oferowała bodajże N-ka nigdy się nie sprawdziła.502-22-87-86 fajnie facet mówi o antenach satelitarnych tych wzmocnionych i tych które wytrzymują halnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.07.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jak sam wspomniałeś parasol rozłożyłeś przy bezwietrznej pogodzie......to pamiętaj żeby go składać zaraz jak zaczyna wiać ano błędnie założyłem, że skoro pod parasolem siedzi moja małżonka to sama tego dopilnuje - wiem, wiem - moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.07.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Jak sam wspomniałeś parasol rozłożyłeś przy bezwietrznej pogodzie......to pamiętaj żeby go składać zaraz jak zaczyna wiać ano błędnie założyłem, że skoro pod parasolem siedzi moja małżonka to sama tego dopilnuje - wiem, wiem - moja wina To jak już tam ją zostawisz to niech kuka na niebo czy halny nie idzie.Tak poważnie to zadzwoń do faceta .Właśnie zakładał anteny w takich newralgicznych punktach. pzdr. dla pilnującej parasolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 31.07.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Zamontowałem normalnie na kominie klinkierowym...tak aby czasza nie wystawała ponad poziom komina...(bo to komin dymowy) Kabel pod blacho dachówka wpuściłem na poddasze... I wszystko jest ok jak na razie....żadnych wielkich kombinacji itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts