Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Antena sat

robi77

Recommended Posts

mój dom stoi na skraju wsi,wokoło pola, i jest naprawdę spory wygwizdów - kupiłem sobie spory parasol ogrodowy - taki solidny z korbką żeby było można wygodnie go stawiać.

2 razy go rozłożyłem przy bezwietrznej pogodzie - niestety za drugim razem zaczęło dmuchać i parasol mam do remontu. :evil:

antena będzie wisieć na elewacji południowej i będzie brała wiatr zachodni jak w żagiel dlatego myślę o krok do przodu...

mój dom stoi na skraju wsi,wokoło pola, i jest naprawdę spory wygwizdów - kupiłem sobie spory parasol ogrodowy - taki solidny z korbką żeby było można wygodnie go stawiać.

2 razy go rozłożyłem przy bezwietrznej pogodzie - niestety za drugim razem zaczęło dmuchać i parasol mam do remontu. :evil:

antena będzie wisieć na elewacji południowej i będzie brała wiatr zachodni jak w żagiel dlatego myślę o krok do przodu...

Jak sam wspomniałeś parasol rozłożyłeś przy bezwietrznej pogodzie......to pamiętaj żeby go składać zaraz jak zaczyna wiać :D :wink: :wink: i także jak nie ma nikogo w domu. :) .Skoro aż tak ci dmucha to jedynym rozwiązaniem dla ciebie jest antena postumentowa gdzieś przed budynkiem.Siatkowej np 90 w sieci nie znalazłem.Zresztą siatkowa ,którą kiedyś oferowała bodajże N-ka nigdy się nie sprawdziła.502-22-87-86 fajnie facet mówi o antenach satelitarnych tych wzmocnionych i tych które wytrzymują halnego. :lol: :wink:

Jak sam wspomniałeś parasol rozłożyłeś przy bezwietrznej pogodzie......to pamiętaj żeby go składać zaraz jak zaczyna wiać :D :wink:

ano błędnie założyłem, że skoro pod parasolem siedzi moja małżonka to sama tego dopilnuje :oops: - wiem, wiem - moja wina ;)

To jak już tam ją zostawisz to niech kuka na niebo czy halny nie idzie.Tak poważnie to zadzwoń do faceta .Właśnie zakładał anteny w takich newralgicznych punktach.

pzdr. dla pilnującej parasolki :D :D :wink: :wink: :wink: