lipne12 19.07.2009 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam serdecznie, Jestem nowym użytkownikiem forum więc jeżeli poruszam stare tematy to wybaczcie.Otóż remontuje kuchnie i podjąłem decyzje o kupnie granitowego zlewozmywaka.Rozpiętość cenowa pomiędzy firmami jest porażająca. Dlatego postanowiłem zapytać o opinie użytkowników.Otóż słyszałem aby przy wyborze zlewozmywaków granitowych unikać chińskich produktów. Co jest zresztą zrozumiałe.Ale trafiłem na atrakcyjne cenowo zlewozmywaki granitowe firmy "Eurodomo" oraz "Deante"Bardzo proszę o opinie co sądzicie o tych firmach. Dodam, że na zakup Franke lub Teka po prostu mnie nie stać.Którą firmę możecie polecić z tych dwóch "tańszych" które wymieniłem?Czekam na jakieś sugestie. Pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 19.07.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 o tej ostatniej był wątek nawet wczoraj wiec poczytaj. W mojej opini jak nie stać ciebie na teke czy franke kup z fragranitu markowy albo zwykły stalowy markowy. Na tanim granicie każda plama z soku czy inne tłuszcze nie do wybarwienia będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 19.07.2009 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Niestety tak to już jest, inaczej zamiast wygody i praktyczności otrzymamy coś zupełnie przeciwnego- szkoda nerwów, a w cenie tanich granitów chińskich można dostać całkiem fajne markowe stalowe. Od siebie też polecam franke (a dokładniej ciemny granit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 20.07.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 A czy ktoś coś wie na temat firmy BLANCO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h_kwinto 20.07.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 A ja mam następujące pytanie związane ze zlewozmywakami granitowymi. Planuję takowy kupić, ale chciałbym wyciąć w nim dodatkowy otwór na filtr osmotyczny (10x25mm). Czy wykonanie takiej pracy samemu może być ryzykowne (pęknięcie)? Oczywiście nie zamierzam przebijać się gwoździem. Czy ktoś z Forumowiczów posiada w domu takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 20.07.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 A czy ktoś coś wie na temat firmy BLANCO? Posiadam taki od roku i jest rewelacyjny. Kupiłam w komplecie z baterią pod kolor w jakiejś promocji za 1000zł. Czyści się z wszelkich barszczyków, win czerwonych itp. gąbka i płynem do naczyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 20.07.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 ja posiadam zlewozmywak jednokomorowy z ociekaczem firmy Deante za niecałe 800zł,sprawuje się super w podobnej cenie co Teka,jak niedroższy więc ni erozumiem czemu tak Teke wyróżniasz,to ta sama półka a opinie użytkowników Teki mnie niezachęciły więc kupiłam Deante,co innego Franke,tu kłaniam się do stóp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 21.07.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nie wiem jaki przedział cenowy ci odpowiada - ja kupiłam tekę Aura za niewiele ponad 800 zł: 1,5 komory z ociekaczem, antracyt. Jestem bardzo zadowolona. W sklepach internetowych ceny za ten zlewozmywak były mocno różne : od ponad 800 do 1600 - trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 21.07.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Damro zależy czego się szuka, jak ma dokładnie wyglądać zlewozmywak bo całkiem fajne granitowe od franke kosztują też do 1000zł, chyba, że chce się jakiś niestandardowy to wtedy faktycznie trzeba sporo zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 21.07.2009 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Damro zależy czego się szuka, jak ma dokładnie wyglądać zlewozmywak bo całkiem fajne granitowe od franke kosztują też do 1000zł, chyba, że chce się jakiś niestandardowy to wtedy faktycznie trzeba sporo zapłacić. dlatego napisałam że posiadam Deante za 800zeta i jestem zadowolona a autorka wątku dała do zrozumienia że Teka i Franke jest poza zasięgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 22.07.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Aha ok, taka mała niekonsekwencja się po prostu wdała jeśli ten zlewozmywak co masz u siebie jest jakiś standardowy i kosztuje 800zł to spokojnie może rozglądać się swobodnie po firmach. Generalnie przy granitach dobrze jest kupić porządny nie twierdzę , że te o które pyta są złe- po prostu nie miałem, z żadnym do czynienia. Chodzi o uniknięcie problemów z domyciem, czy odbarwianiem , granit ma być wygodą a nie torturą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 23.07.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 mam Teke dokładnie ten http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000495&categoria=CA-0000008&idioma=pl&backto=Zlewozmywaki&nameProd=LINEA%20400/400&nameCat=Zlewozmywaki i stal dla mnie beznadziejna cały czas jakś taka matowa i trzeba czesto czyścić...już nie wspmnę o tych rogach Na moje oko lepszy miałam w starym domu za 150zł z marketu Moja Teka jedynie wygląd ma fajny...a i jego wielkość jest super 40x40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 23.07.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Mam taki: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/hj/ad/aytd/BqDlFq54eqEGVprCeX.jpg Made in Poland, 10 lat gwarancji, 680 złJak na każdym ciemnym widać zacieki po twardej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 23.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Oooo Judka taki sam kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 23.07.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Oooo Judka taki sam kupiłam I jak "wrażenia"? Ja jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 23.07.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Podoba mi się bardzo, ale na razie leży jeszcze w kartonie. Montaz kuchni przewidziany na 12 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.07.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ja też mam Blanco ZIA 45S... co prawda juz nie ma takiej super promocji, jak pod koniec 2008 roku... i kosztował ok. 850zł bez beterii... ale jest z dodatkową powłoką jakąś telflonową... jest super... na razie jest zamontowany dwa tygodnie... ale wystarczy przetrzeć samą gąbka... nawet bez płynu i wszysto pięknie schodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 23.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Ja mam Deante seria zeta 1.5 komory kolor antracyt i jestem bardzo zadowolona...na poczatku wkurzały mnie plamy od wody ,ale niemieliśmy zalozonych filtrów w czasie budowy ...ale jak je zalozylismy po przeprowadzce problem zniknoł....niema zadnych odbarwien przebarwien ani plam po wodzie..raz na 2-3 tygodnie myje go bardziej dokładnie wycieram do sucha i smaruje oliwką dla dzieci i to wszystko.....zlewozmywak uzytkuje od grudnia 2008. Ja ze swojej strony mogę polecić tą firme...franke jest napewno lepszy wkońcu cena musi być adekwatna do towaru choc troche... ja stwierdziłam ze przy korzystaniu ze zmywarki niepotrzebuje zlewu w cenie zmywarki wkoncu bedzie słuzył do sporadycznego mycia naczyn a czesciej do mycia warzyw owoców ...odcedzenia ziemniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h_kwinto 26.07.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Witam,Ponownie zapytuję sie Was - czy ktoś samodzielnie wywiercał otwór w zlewozmywaku granitowym, czy jest to czynnośc ryzykowna i może spowodować uszkodzenie materiału??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka.Cyganka 26.07.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ja zdecydowanie polecam ceramiczne ( jak uwywalka ). Zadne granitowe , kompozytowe , inne takie.Piekny , gładziutki , zadne plamy sie nie trzymaja , superlatwo sie myje , zadnych zaciekow i innch takich klopotow na ktore skarza sie wlasciciele stalowuch , granitowych i róznych corianowych kompozytowMam Villeoy-a , robi tez je chyba Blanco i jeszcze jaks firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts