Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LUDZIE POMOCY MÓJ M?? CHRAPIE, CO ZROBI??

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
to nie takie proste zaciągnąć faceta do lekarza :wink:

z powodu chrapania? :o :o :roll:

i tak i nie -ogólnie :lol:

ogólnie to rzeczywiście nie jest proste :roll: :lol:

Sam powiedz, że faceci nie lubią chodzić do lekarza.

Mogę go umawiać i umawiać do lekarza a i tak się wykręci albo pracą albo czymś ważnym do załatwienia

Tak myślę może należy go umówić z lekarką :roll: :lol:

• 3 weeks później...

moje ślubne szczęście też chrrrrapie,próbuję zasypiać przed nim ale nic z tego, bo ma jakąs taką zadziwiającą zdolność że zasypia kiedy głowa jeszcze nie dotknęła poduszki , umiecie tak ? Bo ja niestety nie.

Wczasie mężowskiego snu dostałam lanie "za liny"do dzisiaj nie wiem jakie . To było dawno , zaraz po ślubie ale na wszelki wypadek do dzisiaj nie wybaczyłam........ :D :wink:

• 2 weeks później...
Sam powiedz, że faceci nie lubią chodzić do lekarza.

Tak myślę może należy go umówić z lekarką :roll: :lol:

jutro wybieram się do lekarki, ale o chrapaniu jej nie wspomnę :lol:

mam badania okresowe z pracy, ale co to za badania tylko okulista

i internista, bo NFZ ( Narodowa Fikcja Zdrowia) podobno nie przewiduje

w koszyku badań okresowych np. morfologii, a EKG to dla 50-latków i starszych.

Ja mam problem ze skurczami mięśni nóg (czyżby efekt skakania po rusztowaniach, drabinach na budowie?) i drętwieniem rąk (od klikania na

klwiaturze? :wink: )

Z grona trójki medyków żona wysyła mnie do lekarki 8) :lol:

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Jeśli się już okaże, że przypadłość nie jest to z powodu choroby, tylko takie zwykłe paskudne chrapanie :wink:, to babciowe sposoby mogą pomóc conajmniej tak jak kropelki.

Jeśli chrapiący delikatny jest, to korek od szampana przyszyty z tyłu pod kołnierzykiem piżamy pomóc powinien. Jeśli chłop potężniejszy, albo li lubiący bez tej piżamki kimać, to potrzebna będzie piłka tenisowa na szeleczkach, tak ją mocujących, by na kręgosłupie wypadała uniemożliwiając wygodne spanie na wznak i w ten sposób łagodną perswazją skłaniała do ułożenia się na boczku.

Cichych nocy, chociaż... jak ktoś chrapie to przynajmniej jest pewność, że żyje. :D

• 4 weeks później...

Cytuję najnowszą nowinkę:

Smoczek sposobem na chrapanie

PAP 18:23

Niemieccy naukowcy twierdzą, że stworzyli skuteczny sposób na chrapanie - to plastikowy smoczek.

Jak twierdzą specjaliści z Uniwersytetu w Getyndze, ten niewielki przyrząd o kształcie smoczka wkładany do ust chrapiącego pomaga w trzymaniu "języka za zębami" w czasie snu. Smoczek nie pozwala, by język poruszał się, gdy śpiący oddycha i przełyka.

Kiedy język się nie porusza, nie drga podniebienie miękkie i nie dochodzi do chrapania - twierdzi specjalista zajmujący się chrapaniem, doktor Wilfried Engelke.

Lekarze mówią, że połknięcie smoczka jest niemożliwe. Trzeba jednak trochę poćwiczyć, by działanie tego przyrządu było skuteczne.

Jak mówi dr Engelke, dziewięciu na dziesięciu pacjentów zgłasza się z problemem chrapania po namowach swoich bliskich. To oni najbardziej cierpią. Większość pacjentów, którzy zastosowali smoczek, jest bardzo zadowolona z nowej metody. Ich bliscy także. (jask)