Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LUDZIE POMOCY MÓJ M?? CHRAPIE, CO ZROBI??

magi

Recommended Posts

W artykule ze strony sentozdrowie.pl możemy wyczytać, że "Czasem przyczyną są deformacje w budowie anatomicznej górnych dróg oddechowych, takie jak: powiększenie trzeciego migdała, powiększenie migdałków czy skrzywienie przegrody nosa." dlatego może warto zaciągnąć chrapiącego do lekarza, żeby stwierdził co może być przyczyną tego warczenia, tym bardziej, że to będzie z korzyścią zarówno dla nas jak i dla osoby chrapiącej

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 years później...
Ja też miałam chrapiącego męża. Musiałam wynieść się z sypialni do innego pokoju. Zastanawialiśmy się nawet nad operacją przegrody nosowej. Na szczęście znaleźliśmy MODEROWANO lepsze rozwiązanie i wreszcie ulga w nocy Edytowane przez finlandia
Reklama jest niezgodna z regulaminem

• 1 year później...
  • 6 months później...
  • 2 months później...

Podaję Ci i czytelnikom kilka kroków, bo czasami chrapania facetów nie da się wytrzymać...

1. Mega dużo CIERPLIWOŚCI - serio, to potrwa i raczej z dnia na dzień nie będzie efektów

2. Sposoby do wypróbowania wzięte ze specjalnego artykułu o chrapaniu u mężczyzn :

- Sprawdź, czy mąż nie ma krzywej przegrody nosowej, lub innych dolegliwości wynikających z anatomii - wtedy trzeba zrobić zabieg

- Może to niedrożność gardła, która wynika z nagromadzenia tłuszczu? Wtedy pora przejść na dietę. Kolejną przyczyną może być zapalenie migdałków, ale to chyba byś sobie połączyła

- Otyłość i niezdrowy styl życia, czyli bardzo częsta przyczyna u facetów, którzy mało o siebie dbają

- "Piwko" przed snem - osłabia mięśnie i potęguje hałasy!

- Nałogowe palenie drażni drogi oddechowe

- Może być też to kwestia zapchanych dróg oddechowych - w takim przypadku preparat z apteki, lub ziołowe tabletki pomogą wam "od ręki"

3. Obserwuj efekty i nie poddawaj się!

Trzymam za Ciebie kciuki ;)