Malutka_ 28.07.2009 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 lejemy, lejemy, lejemy..... na razie robota stanęła bo majster ma zerwane ścięgno... tydzień przerwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.07.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 lejemy, lejemy, lejemy..... na razie robota stanęła bo majster ma zerwane ścięgno... tydzień przerwy... Uuuuaaał kurde mój też miał zerwane - może to ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 28.07.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 moj ma to po raz pierwszy prace mają ruszyć od poniedziałku przez to musialam przesunac ciesle o tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.07.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Przykro mi to mówić, ale zacznij się przyzwyczajać - tak to juz jest przy budowie, że nasze terminy to nam się tylko wydają realne... Ale najważniejsze, żeby szło do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 29.07.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Przykro mi to mówić, ale zacznij się przyzwyczajać - tak to juz jest przy budowie, że nasze terminy to nam się tylko wydają realne... Ale najważniejsze, żeby szło do przodu niestety tak może być. a szkoda. mam nadzieję, że od przyszłego tygodnia ruszy. ja dziś raczę się: http://img2.biuronet.com/fotoduze/600186.jpg ale może ktoś ma ochotę na: http://www.prezent.pomysl.com/ready/363_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Super zestaw - ja się piszę - uwielbiam kawkę zbożową, ale koniecznie na mleku - da się załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 29.07.2009 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Super zestaw - ja się piszę - uwielbiam kawkę zbożową, ale koniecznie na mleku - da się załatwić? ja piję tylko na mleku mleka u nas dostatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 29.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 No to Twoje zdrowie!http://www.makro.pl/pl/asortyment/artykuly-spozywcze/kawa-slodycze/kawa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 29.07.2009 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 dzieki kusisz... ja tu po ciąży o wagę powinnam dbać ale ta czekolada....hmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 30.07.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Spoko, spoko - Maluszek Cię przegoni i zadba tym samym o Twoją wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 30.07.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Cześć Malutka Mam nadzieję, że pomogłam troszkę cio? Wieczorem poszukam dokładnej rozpiski bo teraz z małym to nie dam rady. Jak gadzinka zobaczy, że otwieram szafkę ze skarbami - dokumentami - to już nie da mi spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 30.07.2009 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 o tak, duża pomoc dziękuję. o tą rozpiskę jeszcze bym się uśmiechnęła, jak byś miała wolną chwilę http://cudmiodmalina.blox.pl/resource/usmiech.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 31.07.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Jaką rozpiskę - coś mi umknęło? A ja tutaj w sprawie okien górnych - moim zdaniem zdecydowanie proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 31.07.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Jaką rozpiskę - coś mi umknęło? A ja tutaj w sprawie okien górnych - moim zdaniem zdecydowanie proste! Monika , jak jej sie uda, pokaże mi swoją tajną listę z oknami spodobal mi sie kształt jej okien i dostawca niedaleko więc moze będzie ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 31.07.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Jaką rozpiskę - coś mi umknęło? A ja tutaj w sprawie okien górnych - moim zdaniem zdecydowanie proste! czym się sugerujesz? bo ja jetem w kropce i rozwazam wszystkie argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 31.07.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Jaką rozpiskę - coś mi umknęło? A ja tutaj w sprawie okien górnych - moim zdaniem zdecydowanie proste! czym się sugerujesz? bo ja jetem w kropce i rozwazam wszystkie argumenty. 1. Mój subiektywny gust - na oko bardziej mi pasują proste - ten dom nie ma innych łuczków i zaokrągleń, więc nie miały by te łukowate okna do czego się zgrać (U Moniki ładnie wygląda to łukwoate okno pod tzw. bawolim okiem - wygięciem dachu) 2. koszty - każde nietypowe, przyokrąglone okno jest kilkadziesiąt procent droższe od standardowego prostego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 31.07.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Cześć Malutka Sorki, ale dopiero teraz mam czas moje okna 580x2000 - 2 szt / wykusz1480x2000 - 1 szt / wykusz860x1450 - 4 szt /od frontu1770x2390 - 1 szt /balkon parter1770x1450 - 2szt / gabinet i salon naparterze1480x840 - 1 szt / garaż2170x/2020 - 2 szt / balkony poddasze/ łuki rabat 10%dopłata za szprosy 18mm, 130x20zł - 2600złhamulec w klamce 120x2 - 240złłuki - 1800żł - wydaje mi się, że cena do przeżycia Montaż 1254zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 31.07.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Hejtrzeba wziąć też pod uwagę problem z wykończeniem otworu z łukiem - zobacz jak jest u gośka - mimo najszczerszych chęci okno z łukiem nie otwiera się całkiem. Nie wiem na czym to polega (my nie robiliśmy żadnych łuków), ale jest z tym jakiś kłopot.Natomiast absolutnie warto doinwestować, zwłaszcza w dużych oknach, w hamulec w klamce. To rewelacyjne rozwiązanie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 31.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Natomiast absolutnie warto doinwestować, zwłaszcza w dużych oknach, w hamulec w klamce. To rewelacyjne rozwiązanie. pozdro Ooo tak mam dwa i na wiosnę dokładamy na dole wbalkonie bo tam przeoczyliśmy sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 31.07.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 dzięki Monika za okna musze powaznie przeanalizowac w takim razie te luki, czeka mnie powazna lektura, tym czasem znowu nie wiem czy nie zrobic drzwi przesuwnych na taras. pierwotnie - w projekcie sa zaplanowane 3 drzwi wyjsciowych, ostatecznie postanowilismy ze zrobimy 2, a teraz mysle czy przesuwne nie byly lepsze. Na pewno nie zajmuja miejsca, ale czesc musi byc stala - nie otwieralna i tu pojawia sie klops bo jak u nas 360cm /2 czyli 180 cm jest na stale. Gdyby pozostac przy wersji tradycyjnej musimy zostawic wolna przestrzen na szerokosc drzwi + swobodne przejscie... taras spory i na pewno bedzie wchodzilo i wychodzilo duzo ludzi wiec moze pozostac przy tradycyjnych... juz sama nie wiem. orientowalam sie ze takie przesuwne najzwyklejsze min 5.000 zł macie moze takie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts