Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do naszej podróży

Recommended Posts

Hej

trzeba wziąć też pod uwagę problem z wykończeniem otworu z łukiem - zobacz jak jest u gośka - mimo najszczerszych chęci okno z łukiem nie otwiera się całkiem. Nie wiem na czym to polega (my nie robiliśmy żadnych łuków), ale jest z tym jakiś kłopot.

Natomiast absolutnie warto doinwestować, zwłaszcza w dużych oknach, w hamulec w klamce. To rewelacyjne rozwiązanie.

pozdro

wlasnie odnalazłam zdjęcie u Gośka jak to wygląda z tymi oknami... chyba jednak wezmę proste.

dzięki.

• Odpowiedzi 606
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A przesuwne to z kolei najpewniejsze w aluminiowej ramie. Nasz znajomy ma z plastiku, nawet niezłej firmy, i co i rusz mu się jakiś zonk z nimi trafia. Aluminiowe przesuwne ma i raśka, i mysza... Moźe w ogóle profil aluminiowy? Ja wpadłem na to niestety za późno, ale teraz zapewne bym w takie wchodził...

A przesuwne to z kolei najpewniejsze w aluminiowej ramie. Nasz znajomy ma z plastiku, nawet niezłej firmy, i co i rusz mu się jakiś zonk z nimi trafia. Aluminiowe przesuwne ma i raśka, i mysza... Moźe w ogóle profil aluminiowy? Ja wpadłem na to niestety za późno, ale teraz zapewne bym w takie wchodził...

u nas na razie pojawiło się kilka cegieł pomiedzy tradycyjnymi drzwiami

http://images44.fotosik.pl/170/ca8c37a6753721b8med.jpg

wiec ostatnia szansa zeby je wywalic i dac przesuwane, czasu coraz mniej, bo belke trzeba przeliczyc, jakby co.

jestem w kropce w sumie u mnie 180cm byloby "nieuzyteczne" tzn na stale, ale zawsze wiecej wolnego miejsca, tylko teraz co wazniejsze.

Hej Malutka! :D

Gratuluję dziennika! i komentsów! :lol:

Ja bym nie robiła łuków nad górnymi oknami, tylko proste... :D

A z salonowymi to jest tak: Jestem zwolenniczką przesuwnych... i nie przejmowałabym się, że otwierają się na 180, bo to i tak kupa miejsca do wyjścia i wyniesienia nawet całego stołu... ale nie wiem, czy jakaś firma zrobi 360 dzielone na 2? Ja mam ponad 3 metrową dziurę i dla wygody i bezpieczeństwa mam podzieloną na 3, w tym jeden fix i dwie tafle przesuwane na tego fixa... tylko jest jeszcze jedno ale - Ty masz na rysunku elewacji wszędzie szprosy w oknach... to dodatkowy kłopot, bo nie wszystkie firmy i w nie wszystkich profilach je robią... :roll:

Hej Malutka! :D

Gratuluję dziennika! i komentsów! :lol:

Ja bym nie robiła łuków nad górnymi oknami, tylko proste... :D

A z salonowymi to jest tak: Jestem zwolenniczką przesuwnych... i nie przejmowałabym się, że otwierają się na 180, bo to i tak kupa miejsca do wyjścia i wyniesienia nawet całego stołu... ale nie wiem, czy jakaś firma zrobi 360 dzielone na 2? Ja mam ponad 3 metrową dziurę i dla wygody i bezpieczeństwa mam podzieloną na 3, w tym jeden fix i dwie tafle przesuwane na tego fixa... tylko jest jeszcze jedno ale - Ty masz na rysunku elewacji wszędzie szprosy w oknach... to dodatkowy kłopot, bo nie wszystkie firmy i w nie wszystkich profilach je robią... :roll:

witaj rasia.

tak jak podpowiadacie, okna będą bez łuków tylko proste.

co do przesuwnych... ech... kosztują tylko co wszystkie okna do mojego domu. Nie mówię o zwykłych najprostszych.

Jesli daloby sie podzielic 360/2 byloby extra. ja w ogole to najbardziej chcialabym zobaczyc takie drzwi bo jak na razie to wszystko palcem pisane....

Szprosy są tylko na projekcie, w rzeczywistości wolę gładkie okna.

wracając do relacji:

w dużym pokoju jest już główna ściana kominkowo - telewizyjna

[teraz zagwostka jak ustawić kominek, żeby telewizor nie był w rogu] ma ktoś może taki?

http://images47.fotosik.pl/176/66c4dc94f9f365damed.jpg

a nie można tak normalnie ? czyli kominek prawie na środku, a po prawej telewizor ? nie pasowałoby ?

ja wstępnie niby ustawiam telewizor na ścianie jakby naprzeciw komina - na rogu - po środku są drzwi wyjściowe na taras

ale u nas telewizor najchętniej mógłby nie istnieć

jakoś nie mamy potrzeby jego użytkowania

wolimy net :)

a u ciebie ?

może najlepiej w jakiś programie "poustawiać" sobie meble ?

wtedy wyjdą mozliwości :)

ja wstępnie niby ustawiam telewizor na ścianie jakby naprzeciw komina - na rogu - po środku są drzwi wyjściowe na taras

ale u nas telewizor najchętniej mógłby nie istnieć

jakoś nie mamy potrzeby jego użytkowania

wolimy net :)

a u ciebie ?

może najlepiej w jakiś programie "poustawiać" sobie meble ?

wtedy wyjdą mozliwości :)

my też raczej net, ale z telewizora też korzystamy. Co do programu na pewno będę musiała skorzystać. Jeszcze mam chwilkę na przemyślenie tego :)

• 2 weeks później...