Malutka_ 31.07.2009 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Hej trzeba wziąć też pod uwagę problem z wykończeniem otworu z łukiem - zobacz jak jest u gośka - mimo najszczerszych chęci okno z łukiem nie otwiera się całkiem. Nie wiem na czym to polega (my nie robiliśmy żadnych łuków), ale jest z tym jakiś kłopot. Natomiast absolutnie warto doinwestować, zwłaszcza w dużych oknach, w hamulec w klamce. To rewelacyjne rozwiązanie. pozdro wlasnie odnalazłam zdjęcie u Gośka jak to wygląda z tymi oknami... chyba jednak wezmę proste. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 31.07.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 A przesuwne to z kolei najpewniejsze w aluminiowej ramie. Nasz znajomy ma z plastiku, nawet niezłej firmy, i co i rusz mu się jakiś zonk z nimi trafia. Aluminiowe przesuwne ma i raśka, i mysza... Moźe w ogóle profil aluminiowy? Ja wpadłem na to niestety za późno, ale teraz zapewne bym w takie wchodził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 31.07.2009 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 A przesuwne to z kolei najpewniejsze w aluminiowej ramie. Nasz znajomy ma z plastiku, nawet niezłej firmy, i co i rusz mu się jakiś zonk z nimi trafia. Aluminiowe przesuwne ma i raśka, i mysza... Moźe w ogóle profil aluminiowy? Ja wpadłem na to niestety za późno, ale teraz zapewne bym w takie wchodził... u nas na razie pojawiło się kilka cegieł pomiedzy tradycyjnymi drzwiami http://images44.fotosik.pl/170/ca8c37a6753721b8med.jpg wiec ostatnia szansa zeby je wywalic i dac przesuwane, czasu coraz mniej, bo belke trzeba przeliczyc, jakby co. jestem w kropce w sumie u mnie 180cm byloby "nieuzyteczne" tzn na stale, ale zawsze wiecej wolnego miejsca, tylko teraz co wazniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Hej Malutka! Gratuluję dziennika! i komentsów! Ja bym nie robiła łuków nad górnymi oknami, tylko proste... A z salonowymi to jest tak: Jestem zwolenniczką przesuwnych... i nie przejmowałabym się, że otwierają się na 180, bo to i tak kupa miejsca do wyjścia i wyniesienia nawet całego stołu... ale nie wiem, czy jakaś firma zrobi 360 dzielone na 2? Ja mam ponad 3 metrową dziurę i dla wygody i bezpieczeństwa mam podzieloną na 3, w tym jeden fix i dwie tafle przesuwane na tego fixa... tylko jest jeszcze jedno ale - Ty masz na rysunku elewacji wszędzie szprosy w oknach... to dodatkowy kłopot, bo nie wszystkie firmy i w nie wszystkich profilach je robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 03.08.2009 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Hej Malutka! Gratuluję dziennika! i komentsów! Ja bym nie robiła łuków nad górnymi oknami, tylko proste... A z salonowymi to jest tak: Jestem zwolenniczką przesuwnych... i nie przejmowałabym się, że otwierają się na 180, bo to i tak kupa miejsca do wyjścia i wyniesienia nawet całego stołu... ale nie wiem, czy jakaś firma zrobi 360 dzielone na 2? Ja mam ponad 3 metrową dziurę i dla wygody i bezpieczeństwa mam podzieloną na 3, w tym jeden fix i dwie tafle przesuwane na tego fixa... tylko jest jeszcze jedno ale - Ty masz na rysunku elewacji wszędzie szprosy w oknach... to dodatkowy kłopot, bo nie wszystkie firmy i w nie wszystkich profilach je robią... witaj rasia. tak jak podpowiadacie, okna będą bez łuków tylko proste. co do przesuwnych... ech... kosztują tylko co wszystkie okna do mojego domu. Nie mówię o zwykłych najprostszych. Jesli daloby sie podzielic 360/2 byloby extra. ja w ogole to najbardziej chcialabym zobaczyc takie drzwi bo jak na razie to wszystko palcem pisane.... Szprosy są tylko na projekcie, w rzeczywistości wolę gładkie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 wracając do relacji: w dużym pokoju jest już główna ściana kominkowo - telewizyjna [teraz zagwostka jak ustawić kominek, żeby telewizor nie był w rogu] ma ktoś może taki? http://images47.fotosik.pl/176/66c4dc94f9f365damed.jpg a nie można tak normalnie ? czyli kominek prawie na środku, a po prawej telewizor ? nie pasowałoby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 07.08.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witaj anetina. Myślałam o tej wersji, ale częściej będziemy oglądać telewizor (a raczej to co w nim leci ) niż kominek i wydaje mi się, że ciężko by było ustawić wypoczynek wygodnie, żeby choć jedna kanapa była na wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 07.08.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 ja wstępnie niby ustawiam telewizor na ścianie jakby naprzeciw komina - na rogu - po środku są drzwi wyjściowe na taras ale u nas telewizor najchętniej mógłby nie istnieć jakoś nie mamy potrzeby jego użytkowania wolimy net a u ciebie ? może najlepiej w jakiś programie "poustawiać" sobie meble ? wtedy wyjdą mozliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 08.08.2009 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 ja wstępnie niby ustawiam telewizor na ścianie jakby naprzeciw komina - na rogu - po środku są drzwi wyjściowe na taras ale u nas telewizor najchętniej mógłby nie istnieć jakoś nie mamy potrzeby jego użytkowania wolimy net a u ciebie ? może najlepiej w jakiś programie "poustawiać" sobie meble ? wtedy wyjdą mozliwości my też raczej net, ale z telewizora też korzystamy. Co do programu na pewno będę musiała skorzystać. Jeszcze mam chwilkę na przemyślenie tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 11.08.2009 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 my juz wieniec zalewamy a ja zdjęc ze stropu nie wrzuciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 11.08.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ok, już sie poprawilam fotki są , tylko brakuje z dziś z wieńca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 12.08.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Doberek Potem oblukam dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 12.08.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 dobry, dobry. ja tylko na chwilke bo lece na budowe. dziś panowie kończą mury, więc wypada być tylko jeszcze moje starsze wyjątkowo długo śpi od środy rusza więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 12.08.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 jak najbardziej wypada być trza jakąś flaszke chyba postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 12.08.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 A fotki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiek i Jacuś 12.08.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 No to sie na dniach wiecha szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 12.08.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 fotki są tylko nie ma z wieńca. Połóweczka oczywiście była chłopaki się dobrze spisali to czemu nie docenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.08.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 nalezy doceniać oby tak dalej było pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.08.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 miesiąc - czas niezły oby tak dalej :0 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.08.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 najważniejsze, ze się nie nadział jak to się mówi - do wesela się zagoi mój też nieraz miał spotkanie 3 stopnia raz milimetry brakowały, by głowę sobie strzaskał o pustaki - chyba osiwiałąm widząc, jak leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts