aziniaki 23.09.2009 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 tak jest Marek, słuchaj Kali i wcinaj się śmiało a jak już ruszysz z budową to założysz swój dziennik i wtedy my będziemy wcinać się Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 23.09.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 ŁO MATKO! stronkę strzeliłam - fajowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marobury 23.09.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 kilka fotek z mojej okolicy:)http://picasaweb.google.pl/MarekBury75/200805Babica?authkey=Gv1sRgCP6PpJnJ0LD0Pw&feat=directlink[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 24.09.2009 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Marek pięknie tam u Ciebie .... też chciałabym mieć z tarasu taki widoka jak u Was z bliskością do miasta? praca, szkoła, lekarz, sklep itd. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marobury 24.09.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 do tzw granic miasta Rzeszowa ok 14 km,http://mapa.targeo.pl/1_Rzesz%C3%B3w,,2_babica,#targeo-topczyli blisko, w najbliższych trzech latach mam mieć jakieś 3 -4 km do węzła ekspresowej drogi s-19,czyli bliskooprócz tego w "gminie" i lekarz, i przedszkole,szkoła, liceum, praktycznie wszystko na miejscu,a jak blisko do lasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.09.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Ewa, kiedy beda nowe zdjęcia??? czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 01.10.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Oj Burek, mi się swoją okolicą nie chwaliłeś Chyba Cię już więcej nie zaproszę do siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 01.10.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 hej kruszon11 - welcome back!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 01.10.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Yes, here I'm :P:P Kominy masz fajne ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marobury 02.10.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Oj Burek, mi się swoją okolicą nie chwaliłeś Chyba Cię już więcej nie zaproszę do siebie... Myślałem że znasz okolice Rzeszowa:), ładnie co :P Jak narazie pojawiły się pierwsze problemy z urbanistą projekt mu do okolicy nie pasuje, chyba chce coś zarobić, się go przyciśnie w inny sposób... A zaproszenie masz zawsze, to chyba nie muszę mówić, całą rodzinką oczywiście. Znalazłeś te deski? samochód gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 02.10.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Znaleźć znalazłem, przywiozą dzisiaj z drewnem do kominka. Dzięki za pamięć. Ale nie róbmy dziewczynie OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.10.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witaj!! pieknie domek rośnie a okienka nie będa drewniane???? jakie wybrałas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 10.10.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 witaj kalanie zdecydowałam się na drewnianeprzeraża mnie konserwacja i malowanie i ich co kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.10.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 przecież cały domek masz drewniany, który trzeba bedzie co kilka lat impregnowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 10.10.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 no tak wiem o tym oczywiście ale pomalować z wierzchu dom to nie jakaś wielka filozofia (choć czasu pewnie sporo zabiera) a zakonserwować i pomalować okna, również od wewnątrz to już mi się nie uśmiecha. Generalnie to ja nigdy nie byłam zwolennikiem drewnianych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 17.10.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 jak oglądam Twoje postępy to zaczynam trochę żałować , że bardziej nie pojechałem ze zmianami.... tylko czy to byłby jeszcze wtedy zręczniak? gratuluje postępów ale.... więcej zdjęć proszę!!! , więcej wpisów... i wogóle... nie mogę się doczekać... może jakaś szersza perspektywa? kiedy można będzie wpaść na kawę i ciasteczka? fajnie , że się takie oryginalne projekty porobiły.... .. i że nie są sknocone pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 17.10.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 hej annecy ostatnio tempo prac spadło i dlatego zdjęcia są raz na jakiś czas - po prostu nic się nie dzieje. Dekarze dłubią ten dach już ze dwa tygodnie - krzywo było niemożliwie. Jak dekarze skończą to wchodzi ekipa z wylewkami i hydraulik. A potem około 2 miesięczna przerwa. Z wykończeniówką ruszamy dopiero od stycznia. A ja już usilnie pracuję nad wnętrzami Z tą szerszą perspektywą też mam kłopot bo miejsca mało. Od frontu domu do ogrodzenia 5 metrów, z boków po 4 metry do siatki i muru. A z tyłu stoi stary budynek i też tylko z 8 metrów pewnie jest. A propos zmian w projekcie to co byś u siebie pozmieniał??? aha i pamiętaj, że ja buduję wersję A (C była za szeroka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 23.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 hej annecy ostatnio tempo prac spadło i dlatego zdjęcia są raz na jakiś czas - po prostu nic się nie dzieje. Dekarze dłubią ten dach już ze dwa tygodnie - krzywo było niemożliwie. Jak dekarze skończą to wchodzi ekipa z wylewkami i hydraulik. A potem około 2 miesięczna przerwa. Z wykończeniówką ruszamy dopiero od stycznia. A ja już usilnie pracuję nad wnętrzami Z tą szerszą perspektywą też mam kłopot bo miejsca mało. Od frontu domu do ogrodzenia 5 metrów, z boków po 4 metry do siatki i muru. A z tyłu stoi stary budynek i też tylko z 8 metrów pewnie jest. A propos zmian w projekcie to co byś u siebie pozmieniał??? aha i pamiętaj, że ja buduję wersję A (C była za szeroka ) hmmm... w sumie mój zręczniak mógłby być 20 procent większy.... mam na myśli wzdłuż , wszerz, i do góry... hehe większość zmian dotyczy tylko zastosowania lepszej jakości materiałów...np. parkiety zamiast paneli... ale wtedy bym jeszcze pewnie był na etapie czarnej d.... można by jeszcze pofantazjować z rozbudową zręczniaka o ogród zimowy... z tym , że zreczny ma tak prostą bryłę , że nie wiem jak by to zrobić nie burząc jego harmonii... fajnie też wyglądają te duże otwory okienne u Ciebie (chyba w kuchni?) od ściany do ściany... tylko u mnie kuchnia jest od północy i w sumie nie chciałem tam dużych przeszkleń... ale wyglądałoby super ! to jest mój pierwszy dom i rozpoczynając budowę byłem totalnie nieświadomy czasu, rozmachu, poświęceń, możliwości i innych kwestii... wybrałem ten dom bo chciałem mieć przytulne i otwarte gniazdko dla siebie i moich bliskich a kiedy się szkodniki w świat wyniosą znów panować w swoim stosunkowo małym i ekonomicznym domku... poza tym fajnie by było móc zastosować wszystkie dostępne bajery zwiększające komfort i ekonomię? domu typu rekuperacje, solary, pompy gruntowe ciepła , inteligentne systemy zarządzania domem , agregaty prądotwórcze oraz... jacuzzi w budowane w przedłużony taras... póki co brakuje nam kasy na skończenie góry , tarasów i podbitki... o podjeździe nie wspominam... czas pokaże... może kiedyś niektóre z tych rozwiązań , będą na tyle dostępne, że dokonam generalnego remontu za parę lat i pozmieniam to i owo... póki co , trza zarobić na to wszystko... pozdr i dawać zdjęcia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 23.10.2009 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 no to kilka dni temu mój komputer się na mnie obraził i powiedział dość! ale po wizycie u specjalisty znowu współpracujemy i jutro będą nowe zdjęcia, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziniaki 23.10.2009 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ... wybrałem ten dom bo chciałem mieć przytulne i otwarte gniazdko dla siebie i moich bliskich a kiedy się szkodniki w świat wyniosą znów panować w swoim stosunkowo małym i ekonomicznym domku... widzę annecy, że podobna filizofia nam przyświecała .... moje "szkodniki" jeszcze małe, ale kiedyś nadejdzie ten dzień, że pójdą w świat i pewnie tylko czasem wnuki (brrrrr...) podrzucą, a wtedy mój zręczniak spisze się na medal , jestem tego pewna. Bo w tej chwili też mam wrażenie, że ten miejsca mogło by być ciut więcej. Swoją drogą to Cię podziwiam - jeszcze budowa nie skończona a Ty już o dużym remoncie rozmyślasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts