Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz drewniany zręczny domek - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale cudowny dom! Czy to nie aby technologia słupowo-ryglowa? Naprawdę pięknie się zapowiada. Chętnie będę do Was zaglądać :D :D

witaj Iwuś,

prawdę mówiąc nie wiem dokładnie jak nazywa się ta technologia ale też uważam, że wygląda super :D

cieszę się, że Ci się podoba i zapraszam do dziennika ....

• 2 weeks później...
kurczę, zaczyna być u Ciebie kaczo, byczo i indyczo...

chyba bede musial to cacko z bliska zobaczyć....

zacząłem się nerwować teraz, że mnie z pudła zepchniesz... :lol:

pozdr

annecy nie ma się co denerwować tylko trza rękawy zakasać i chałupę kończyć :D chyba jeszcze trochę do zrobienia u siebie masz .... na razie bezapelacyjnie jesteś nr 1 :D z naciskiem na "na razie" :D :D :D

Jeśli ktoś ma chęć to zapraszam :D

Witam,,

"Kiedy zmieniliśmy decyzję o technologii mieliśmy już pozwolenie na budowę tego budynku w wersji murowanej. Postanowiliśmy wykonać projekt zamienny na bazie "Zręcznego" - to był warunek aby uniknąć ponownego latania po urzędach i załatwiania tej sterty papierów co do pierwszego pozwolenia. Projekt indywidualny wykonała dla nas pracownia projektowa Pana Huberta Kowalczyka z Wyszkowa - specjalizują sie oni w projektowaniu domów drewnianych i współpracują z moim wykonawcą. "

ile takie zmiany technologii kosztują, ja znalazłem projekt domu szkieletowego, i chcę go wybudować w technice zrębowej.

Czy szukać jakiegokolwiek architekta?

A oto link do projektu, podoba się??

http://www.domysyberyjskie.pl/110.html :oops:

ile takie zmiany technologii kosztują, ja znalazłem projekt domu szkieletowego, i chcę go wybudować w technice zrębowej.

witaj Marek.Bury

za zmianę projektu z technologii murownej na drewnianą zapłaciłam 6000 :evil:

czyli tyle ile zazwyczaj (przynajmniej w mojej okolicy) kosztuje projekt indywidualny.

Myślę, że dom powinien być budowany zgodnie z projektem więc pewnie w Twoim przypadku wykonanie drugiego projektu będzie konieczne. Pomyśl tylko czy warto kupować projekt tego szkieletora czy od razu iść do architekta i zrobić projekt indywidualny. Przy okazji architekt uwzględni wszystkie Wasze indywidualne potrzeby - nie znam nikogo kto po zakupie projektu gotowego nie wprowadzałby jakichś swoich zmian, a to też kosztuje ok. 1000 zł przy adaptacji ...

ps.

a domek uroczy ..... :) :) :)

witaj Marek.Bury

za zmianę projektu z technologii murownej na drewnianą zapłaciłam 6000 :evil:

czyli tyle ile zazwyczaj (przynajmniej w mojej okolicy) kosztuje projekt indywidualny.

Myślę, że dom powinien być budowany zgodnie z projektem więc pewnie w Twoim przypadku wykonanie drugiego projektu będzie konieczne. Pomyśl tylko czy warto kupować projekt tego szkieletora czy od razu iść do architekta i zrobić projekt indywidualny. Przy okazji architekt uwzględni wszystkie Wasze indywidualne potrzeby - nie znam nikogo kto po zakupie projektu gotowego nie wprowadzałby jakichś swoich zmian, a to też kosztuje ok. 1000 zł przy adaptacji ...

ps.

a domek uroczy ..... :) :) :)

I dlatego też, po odwiedzeniu kilku biur projektowych,

zafiltrowałem jeszcze raz wszystkie projekty:)

I ku naszemu zaskoczeniu znaleźliśmy Kropkę 2

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=768

i to będzie to :p

Dzięki za odpowiedź

I dlatego też, po odwiedzeniu kilku biur projektowych,

zafiltrowałem jeszcze raz wszystkie projekty:)

I ku naszemu zaskoczeniu znaleźliśmy Kropkę 2

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=768

i to będzie to :p

Dzięki za odpowiedź

oj tak - to jest zdecydowanie to :D :D gdzie powstanie to cudeńko??

Że tak wtrącę w pół wątku, kolor domu bardzo fajny. Rozumiem co czujesz myśląc, że wyszedł ciemniejszy niż się spodziewałaś. U nas też mnie to zaskoczyło. Z malowaniem podbitki :roll: , w sumie to ciężko coś doradzić jak nie widać całej perspektywy. U nas jest w kolorze domu. Ech... :roll: pięknie jest, nie mogę się doczekać kolejnych etapów.

Trzymam kciuki... a ekipa? No cóż, taka jak u wszytskich niestety... ups u większości :oops:

witaj Iwuś - miło mi, że zajrzałaś :)

rzeczywiście kolory naszych domów są chyba identyczne i właściwie jak patrzę na Twój domek to ten kolor wcale mi nie przeszkadza, powiem więcej BARDZO SIĘ MI PODOBUJE :D :D :D

mam nadzieję, że jak mój dostanie już okna, drzwi, blachę i całą resztę to będę go widziała ciut inaczej ...

i jeszcze jedno - ściągnęłam od Ciebie wzór barierek na tarasie, pokazałam mojemu wykonawcy Twoje zdjęcia i powiedziałam MAJĄ BYĆ TAKIE !!!

mam nadzieję, że się nie obrazisz za podebranie pomysłu??