Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz drewniany zręczny domek - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ewuś !

Kamienie wyszły zaje ... ście khm khm. Normalnie się nie wyrażam ale zobaczyłam oczyma duszy swojego łupka tak położonego i już mnie się ciśnienie podnosi

Zapodaj jak to zrobiliście, że tak równiutko wyszło i jak wzmocniliście brzegi co by się nie rozlazło. Jakąś taką podmurówkę widzę chyba - zaszalowane to było? Napisz mi pliiiiiiiis i koniecznie co to za czarna fuga.

witaj Jeżyku,

Panowie najpierw zrobili szalunek z płyt OBS i wylali beton. To tak sobie chyba z tydzień stało i schło a później w jeden dzień położyli kamień i fugę. Zaprawa była ta sama co na kominy, ta co u Ciebie wklejałam a fuga to jakaś specjalna zaprawa do klinkieru. Podobno bardzo twarda. Nazwy nie znam i chyba nie dam rady się dowiedzieć, bo na koniec mieliśmy z Panem od kamienia odmienne zdanie co do wartości prac i doszło między nami do ostrej wymiany poglądów ....

3 tysie za samo położenie kamienia.... ?????? :o :o :o

kruszon, w pełni rozumiem Twoje zdziwienie :(

to cena za położenie kamienia i wylanie pod niego ok. 8 metrów betonu, szalunek itd. No i poza kamieniem cały materiał był wykonawcy - cement, zaprawa klejowa, fuga.

I tak zaj......iście dużo, wiem :roll:

Niech magiczna noc Wigilijnego Wieczoru

Przyniesie Ci spokój i radość.

Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia

Żyje własnym pięknem,

A Nowy Rok obdaruje Ciebie i całą Waszą rodzinę

Pomyślnością i szczęściem.

Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzenia

Niech spełniają się wszystkie Twe marzenia.

http://img264.imageshack.us/img264/9022/x32fx3.gif