leszek_g 20.07.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 WitamMam do kupienia pewien domek wiejski z działką. Cena jest dobra, jest jednak pewien minus: dobudówka wybudowana bez pozwoleń. Domek dwu izbowy poszerzono o dodatkowy pokój z pom. gospodarczym i łazienką. Nie ma ich w księdze wieczystej, na planach. Co z tym można zrobić? Czy da się to wyprostować po umowie kupna wspomaganej kredytem, czy może obecny właściciel powinien się tym zająć przed sprzedażą? Miał ktoś podobne doświadczenia?Proszę o poradęPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 23.07.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Oczywiście ,że można kupić taką nieruchomość.Musisz mieć jednak świadomość, że wszelkie konsekwencje prawne spadną na ciebie, nie ma tłumaczenia, że to nie ja dopuściłem się samowoli.Znam taki przypadek.Musisz zorientować się czy jest możliwość i na jakich warunkach finansowych legalizacja samowoli.Gdy to ustalisz to będziesz wiedział, czy skóra jest warta wyprawki.Nie ma znaczenia kto to zrobi (legalizację) obecny właściciel ,czy ty.Lepiej jednak wiedzieć na czym się stoi i kupić zalegalizowaną budowle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flanker 04.08.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 musisz ustalić kiedy wykonana została dobudówka - w starym czy nowym prawie (PB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek_g 16.03.2010 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 DziękiZrezygnowałem z tego, znalazłem coś innego o czym w nowym wątku-też problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts