Ryska1719503950 16.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Najpierw pogratuluję, bo otwarłaś mi Ryska 21-szą stronkę. A dziekuję, dziękuję .... No to masz secamku braki w wiadomościach, bo zwolnienia z ZUS- u nas na 2 lata są. Chyba, że mnie, głupiej babie, jakiś kit wcisnęli dla zachęty /dobra ta zachęta/ Nic Ci nie wciskali ZUS: Podstawę wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne dla tych osób w 2010 r. stanowi zadeklarowana kwota, nie niższa niż 395,10 zł (30% kwoty minimalnego wynagrodzenia w 2010 r.). Za 2010 r. składka na ubezpieczenia społeczne wyżej wymienionych osób nie może być niższa niż: ◦77,12 zł (tj. 19,52%) na ubezpieczenie emerytalne ◦23,71 zł (tj. 6%) na ubezpieczenia rentowe ◦9,68 zł (tj. 2,45%) na ubezpieczenie chorobowe jeszcze dobrowolne + pełne zdrowotne Składka na ubezpieczenie zdrowotne w 2010 r., począwszy od składek należnych od dnia 1 stycznia 2010 r., nie może być niższa niż: •233,32 zł (tj. 9,00% podstawy wymiaru) POWODZENIA!!! Spotkanie ? - czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 17.03.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 No to jednak fajne te ulgi są Ryska, a Ty czasem w jakimś biurze rachunkowym nie rabotasz, bo mi tu fachurą zajechało jak nic? No i byli dziś do mojego kompa panowie....i się dowiedziałam........że sobie kompa muszę zmienić, bo za stary . Ewentualnie RAM-u dołożyć A najlepsze jest to, że oczywiście jak oni byli, to oczywiście, łącze wtedy działało idealnie I jak ja miałam im wytłumaczyć, że nie jest OK A żeby było jeszcze śmieszniej, to 10min po ich wyjeździe połączenie siadło. Noszzzzzz Ale zadzwoniłam, powiedziałam, że znów nie halo i......mam obserwować czy nie przeciążam grata. Toż jak rano gada włączę i on już nie teges i humory miewa to jak ja mam go przeciążać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 17.03.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 I tak jeszcze dla informacji dodam, że mam postój służbowy. Doczekać się muszę papierka od pracodawcy, to wtedy będzie można cokolwiek zacząć działać. Ale kiedy to chol....wo przypełznie kochaną naszą pocztą, to już całkiem inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 17.03.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Afrodytka, to cierpliwości duzo Napisz jak tatus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 17.03.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Afrodytka, to cierpliwości duzo Napisz jak tatusWłaśnie napisałam u Tomka. A cierpliwość mi sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 17.03.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Afrodytka, to cierpliwości duzo Napisz jak tatusWłaśnie napisałam u Tomka. A cierpliwość mi sie przyda przeczytałam. Sił dużo tez, i optymizmu. przytulam mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.03.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Zgłoszenie o dokonanie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej podlega opłacie w wysokości 100 zł, za każdą zmianę wpisu, opłata wynosi 50 zł. Wpisuj ile się da !!!! Papier jest cierpliwy A tak prywatnie to wytrwałości, pomyślności, sukcesów na nowej drodze zawodowej - Powiedzie się! tym bardziej, że będziesz szkolona i przeszkolona Może wyrwiesz jakieś dofinansowanie - bezzwrotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 18.03.2010 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Zgłoszenie o dokonanie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej podlega opłacie w wysokości 100 zł, za każdą zmianę wpisu, opłata wynosi 50 zł. Wpisuj ile się da !!!! Papier jest cierpliwy A tak prywatnie to wytrwałości, pomyślności, sukcesów na nowej drodze zawodowej - Powiedzie się! tym bardziej, że będziesz szkolona i przeszkolona Może wyrwiesz jakieś dofinansowanie - bezzwrotne Nie wyrwę, bo nie ma 2w1. Na szkolenie jadę za free /no za 235zł/ to na inwestycję dać już nie chcą Od ubiegłego roku zmieniły się przepisy i juz tak nie ma. A jak ja pytałam w Powiecie, to u nas nic nie kosztuje zarejestrowanie i zmiany we wpisach też. Czyżby "co kraj, to obyczaj"? Dopytam, bo wpisu i tak dokonam u siebie w gminie, a jutro bedę w okolicy. Z resztą i tak na wszystko muszę czekać, aż dostanę świadectwo pracy, więc całość się przeciągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Afrodyta, będziesz nocować we Wrocławiu? Gdzie idziesz na to szkolenie, podaj ulicę i kiedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 18.03.2010 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Afrodyta, będziesz nocować we Wrocławiu? Gdzie idziesz na to szkolenie, podaj ulicę i kiedy ? Mam zamiar we Wrocku spędzić /jak wszystko będzie OK/ jakieś 6 nocek Po trzy w tygodniu. Ośrodek jest na Kołątaja, niedaleko PKP. Ale kiedy to nastąpi, to Święci Pańscy nie wiedzą Jestem optymistką i liczę na drugą połowę kwietnia. Śśśśśię okaże.... Dyć dlatego kołaczą mi się myśli, coby jakie spotkanko utargować. Taaaaaka okazja jużi się nie napatoczy Tyle, że ja po Wrocławiu, bez GPS-a się nie poruszam. A czasu też będzie maławo, bo 10g dziennie będzie nauka. Liczę, że to będzie od 8:00 do 18:00 a wieczór móóój. Dla mnie takie szkolenie to jak wyjazd na wakacje Prania - niet, sprzątania - niet, gotowania - niet. Dwa lata temu byłam w Poznaniu /też na szkoleniu, ale firmowym/ 5 dni. Ale jakie odprężenie, wracałam jak po 2 tyg. wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.03.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Chętnie się z Tobą zobaczymy i na jakieś piwo pójdziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 18.03.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Chętnie się z Tobą zobaczymy i na jakieś piwo pójdziemy Oj tak, tak Dla mnie taki wieczor to jak wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.03.2010 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Ja też się chętnie z Wami spotkam. Od razu uprzedzam, że z netem dalej źle. Od czwartku nie było Poprzekładałam gadzinie wtyczki do innych gniazd w routerze, zmieniłam gniazdo dla karty i NIC Oj nie ręczę za siebie w poniedziałek, jak się w końcu dodzwonię do serwisu A syndrom odstawienny nieźle daje popalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.03.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Nieoficjalne spotkanie ludków Forumowych WROCŁAW druga połowa kwietnia 2010, bliższy termin podam później. 1 Afrodyta2 Megana3 Ryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam!! a co za spotkanko szykujecie kobietki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.03.2010 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 A takie małe nieoficjalne piwowanie Po prostu będę w okolicy i pomyślałam, że może by tak poznać kilku Forumowiczów Bo na Zlot nie mam szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 zazdroszcze Wam tego spotkania..... szkoda, że ja mam tak daleko:(( To bawcie się DOBRZE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.03.2010 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Zapodałam info w grupie wrocławskiej, może ktoś jeszcze się zapisze Tak, tak ja wiem, że to już sezon budowy pójdzie pełną parą, ale może.... Tak mi się chce Was poznać. kaluś jak dofruniesz to też zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.03.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Ja zazdroszczę Tobie, bo masz bliżej do Warszawy i Zlotu, wyrównuje się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.03.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 a już planuja zlot??? jest jakis termin podany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts