Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pogaduchy ze Słoneczkiem w tle

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też bardzo lubię robić zdjęcia. :lol:

I sporo ich robię, ale takim malutkim zwykłym Olympusem cyfrowym.

O ile z Olympusa byliśmy bardzo zadowoleni, jak był taki na klisze, to teraz niespecjalnie się sprawuje ten cyfrowy. :-?

Zdjęcia, zwłaszcza nocne i w dużych słabo oświetlonych pomieszczeniach, wychodzą takie, jakby tam śnieg padał, robi takie białe plamki na całym zdjęciu. :evil:

I wszystkie Olympusy tak mają, sprawdzałam opinie w necie.

Marzy mi się właśnie Nicon, mówią, że bardzo dobre zdjęcia robi, ale nie wiem, czy kiedyś będzie mnie stać, jesteśmy teraz na sporym minusie finansowym, studia Młodego pochłaniają każdą wolną złotówkę... :oops:

Bardzo długo miałem olimpusa cyfrowego i oceniam go na średnio,

Białe plamki pewnie dla tego że ma ciemny obiektyw i matryca podnosi czułość do wysokiego ISO (800-1600) i wtedy śnieży. Tak naprawdę to należy patrzeć nie na markę tylko na optykę w aparacie. - im jasniejszy obiektyw tym lepiej - czyli np:

5,6 - masakra ;)

4,8 - słaby

3,5 - to już coś

2,8 - super

2.0 - mistrzostwo świata ;) prawie nie osiągalne

No i matryca lepsze sa te o symbolu ccc - i np jest taki "zwykły " aparacik który spełnia te kryteria

nazywa się FUJI F30 -http://imagebank.ipcmedia.com/imageBank/f/fuji-f30-main.jpg

Jeśli ktoś chce mieć rodzinny pstrykacz wysokij jakości to nie ma nic lepszego - po prostu bajka aparat, robi takie zdjęcia że niejedna lustrzanka się chowa (no może czerwieni a nie chowa ;) )

Nie wiem czy go jeszcze robią ale chyba jego następca to F33 czy jakoś tak

O matko, secam, dziękuję Ci za dobrą radę!

Zaraz chyba sobie skopiuję ten post i polecę sprawdzać w necie ceny tego cudeńka. :D

Afrodyta - no to przetrzymałas wszystkich w napięciu, słowo daję! :lol:

Piękne zakończenie! :lol:

Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy, jeśli napięcie będzie rosło, to wyjdzie niezły thriller! :D :D :D

Trzecia stronka mi stuknęła w komentach :lol: :lol: :lol:

Megana błądź częściej w te strony :lol:

Depsia nie może być tak "bez emocji". Budowa to wieeeelkieeee emocje :wink:

A to maszyny, a to robotnicy, pogoda, materiały, transport, latanie , załatwianie, dzwonienie itp. itd. :roll: :wink:

O matko, secam, dziękuję Ci za dobrą radę!

Zaraz chyba sobie skopiuję ten post i polecę sprawdzać w necie ceny tego cudeńka. :D

Afrodyta - no to przetrzymałas wszystkich w napięciu, słowo daję! :lol:

Piękne zakończenie! :lol:

Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy, jeśli napięcie będzie rosło, to wyjdzie niezły thriller! :D :D :D

CANEO pokazuje jego cenę na 636 zł - to cena rewelacyjna - ja go kupowałem niestety drozej ale ponad rok temu :(

A wynalazłem go czytając Fora internetowe - praktycznie nikt go w sklepach nie wystawia - jak poszedłem go kupić do MediaMarktu i powiedziałem że chcę Aparat.... pan mówi jaki .....mówię Fuji F30 ze nie mają bo nie jest wystawiony ..... pan mówi Aaaaaaa....... otwiera szafkę a tam z 30 pudełek :D nawet go nie wystawiają bo on się sam sprzedaje - jak ktoś wie .... tak normalnie jak leży na wystawie to nikt go nie chce bo jest "brzydki " :)

Większość zdjęć u mnie w dzienniku to własnie z tego pstrykacza :D

No własnie - 3 strona a Afrodyta w sumie dziennika na dobre nie zaczeła :o :D :D :D

Działkę już nabyłam, projekt mam, ale fakt, łopata jeszcze nie wkopana :oops:

Lecę nadrobić budowlane zaległości. :wink:

To masz najwspanialsze chwile przed sobą - żaden etap budowy nie cieszy jak własnie ławy fundament i ściany :)

A zobaczysz jakią dzieciaki będą miały radochę z biegania po wylanych ławach :D

i znowu trzyma w niepewnosci - dalej nie wiem na jakim jesteście etapie :p

Wiecie co ? Ja to sobie mysłę, że Afrodyta siedzi wieczorkami na tarasie, winkiem się delektuje, firaneczki w oknach, dzieci śpią w pokoikach i ma bajecznie sielsko.

I tylko kombinuje jak tu w swoim dzienniku podkręcić atmosferkę.

:D

właśnie Afrodyto litości :wink:

ja mam w pracy odpalony Twój dziennik w tle i co jakiś czas odświeżam, czekając na nowe wpisy, i.. czekam :-?

stawialiście na podobne typy projektów co my, Agatka to już prawie kupiona była :lol: , Słoneczko też oglądałam siedemtysięcyrazy, padło w końcu na pchłę ze względu na układ dachu względem stron świata i tą elewację 8)

motylowe fotki super, mnię tez trochę ciągnie do pstrykania, ale jakoś nie mogę okiełznać sprzętu, albo ja nie umim albo sprzęt mój nie halo, dostałam Sony DSC-H3, od małża mego żeby rodzinę uwieczniać, a tu wciąż jakoś nieostro mam nawet na automatyce, tyle, ze ja się na tym w ogóle nie znam :oops:

Afrodyto piszże dziewczę drogie!

i znowu trzyma w niepewnosci - dalej nie wiem na jakim jesteście etapie :p

Wiecie co ? Ja to sobie mysłę, że Afrodyta siedzi wieczorkami na tarasie, winkiem się delektuje, firaneczki w oknach, dzieci śpią w pokoikach i ma bajecznie sielsko.

I tylko kombinuje jak tu w swoim dzienniku podkręcić atmosferkę.

:D

:lol: :lol: :lol: Dobre :lol: :lol: :lol:

Sorki ludziska. Weny twórczej mi brakło po takich zachwytach :oops:

A tak na poważnie. Rano sie wzięłam do pisania i chciałam Wam moją działeczkę pokazać i nijak cholery nie mogę powiększyc ze skanu. Wyłazi zawsze "obraz-mapa bitowa", której nie widzi fotosik :evil: Wiem, że można zrobic JPG, bo jakimś cudem udało mi sie tak powiększyć zdjęcie Nico. :evil: Tylko teraz nie wiem jak :evil:

Tak mię to znerwiło, że poszłam karczować chwaściska od frontu na działce :roll: Rozpust mamy w niedzielę, to trza, żeby choć front jako-tako wyglądu posiadał :wink: Miałam więc gdzie się powyzwierzęcać :lol:

Obiecuje poprawę po obiedzie :D Tylko niech mi ktos po ludzku /czyt. jak blondynce/ wytłumaczy, jak te foty powiększać. Wstyd takie małe wklejać :oops:

Wiedza moja jednak mikroskopijna :oops:

Rano sie wzięłam do pisania i chciałam Wam moją działeczkę pokazać i nijak cholery nie mogę powiększyc ze skanu. Wyłazi zawsze "obraz-mapa bitowa", której nie widzi fotosik :evil: Wiem, że można zrobic JPG, bo jakimś cudem udało mi sie tak powiększyć zdjęcie Nico. :evil: Tylko teraz nie wiem jak :evil:

może otwórz w czymś innym, klikasz prawym i "otwórz za pomocą" np. paint, potem zapisujesz ("zapisz jako"), wybierając odpowiednie rozszerzenie...

Patrz, jak się tyle dziś nawaliłam w tą klawiaturę, żeby Wasz głód zaspokoić, to teraz nikt nie zajrzał :-? :wink:

...ieeetam... poczekam do wieczorka, ranka, znów wieczorka... :wink:

a ja zapisałam w ulubionych, zjechałam na sam dół strony i stwierdziłam, że Afrodyta nic nie napisała :evil:

Dopiero teraz mnie ruszyło, że jest druga strona :oops: :oops: :oops: