Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pogaduchy ze Słoneczkiem w tle

Recommended Posts

Powiem szczerze, że coraz bardziej nie rozumiem Waszych dylematów.... Ktoś chce brać dzieci to bierze, jak nie chce - zostawi z kimś w domu. Najpierw szukanie terminu, teraz rozterki rodzicielskie? :D Sorry, obecność obowiązkowa (Secam także!) i bez marudzenia :)

No dobra :D

No powiem szczerze że poznanie waszych mordek bardzo mnie kusi :D

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie co? Skleroza jest paskudna.

Siedzę u szwagierki, bo kompa oddałam na wekend do sprawdzenia, i od pół godziny próbuję się zalogować. Zgroza!!! Hsła nie pamiętam:rolleyes:

Ale nareszcie.....uffff....

A teraz w kwestii formalnej.

Jak słusznie mamik zauważyła, miejsce było wybierane również pod tym wzgledem, żeby dzieci miały gdzie się bawić. I tego się trzymajmy.

Po obecnym najeździe rodzinnym /czyt. 11-ro pociech w przedziale wiekowym 1-11lat/ nie straszne mi żadne spotkania.

I absolutnie nie chcę słyszeć, że ktoś nie przyjedzie, bo dzieci. Macie być i już!!!!! Bez migania!

Kto chce, musi, lubi to z dziećmi, kto chce, nie musi, woli to bez dzieci. Decyzja Wasza. Ale...OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA :mad: :D

Zapomniałam, że dziecko sąsiada też się "przyplątało" do tej menażerii:)

A my z dziećmi przyjedziemy. Poznacie całą rodzinkę. Jeszcze nie wiem czy to dobrze, bo wrażenia mogą odcisnąć piętno kolosalne.../pytanie, czy pozytywne?/

Tak więc secam, Kaśka, Ryska spokojnie. Będą dzieci, będzie zabawa, piwko itp.

Ja tylko usilnie proszę wymodlić tam nad Zagrodą jakieś słoneczne, i bezdeszczowe 25 stopni ciepełka.

Przecież nie dużo wymagam, nie?

A na świeżym powietrzu piwko mi lepiej smakuje:D

Już nie mogę się doczekać.....:D

Nieoficjalne spotkanie ludków Forumowych

WROCŁAW 7 maja godz 17-18 Sielska Zagroda w Kiełczowie

ZAPRASZAMY

1 Afrodyta potwierdzone

2 Megany potwierdzone

3 Ryska potwierdzone

4 TMK-i potwierdzone

5 Klepki potwierdzone

6 secam i Dosia potwierdzone

7 Kaśka73 potwierdzone

8 lakusz postara się być

9 mamik jak się wyrobi

10 trabi-wrc potwierdzone

11...?

Może jeszcze ktoś chętny?

Zapraszamy:D

Czym pstrykasz?

Ja jestem Canonowiec od niedawna mam 40D nawet go porządnie nie roździwiczyłem http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/a010.gif ,

miałem fajne szkiełko Tokine chyba 28-70 f2.8 ale mi elektronika siadła. I teraz nie ma standardowego obiektywu http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/a010.gif

eeee "konkurencja" ;) :D Chociaż czasami korcił mnie 40d... Tokina w pomieszczeniach z zoomem od prawie 45mm po kropie jest trochę wąska. Nie masz jakiejś stałki? Pytałem o firmę, bo do nikona mógłbym przytargać coś w zapasie, choćby 18-70.

Mam stałkę 50 mm standard canonoski - super szkiełko i gdzieś je posiałem w bałaganie budowlano przeprowadzkowym i teraz nie mogę znaleźć

Mam jeszcze Sigmę 70-300APO , Sigmę 10-20 DC HSM , i Tamrona makro 90

Czyli żaden na spacerowe wyjścia, czyli brakuje mi czegoś w standardziwe pomiędzy 20-100

Zastanawiam się czy nie kupić teraz na szybko zamiast tej Tokiny Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM