tacim 20.07.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam mam pytanie co robicie z czarną dachówką która w koszach ma czerwone boki. Zamalowac to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 20.07.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 No co jest ziomy nikt nie ma czarnej dachówki (nie ma takich debili jak ja) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 20.07.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 No co jest ziomy nikt nie ma czarnej dachówki (nie ma takich debili jak ja) ??? Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 20.07.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam mam pytanie co robicie z czarną dachówką która w koszach ma czerwone boki. Zamalowac to ??? Ja mam brązową - też może być ?? - ceglaste krawędzie po cięciu dachówek zamalowywałem zimną angobą tego samego koloru co dachówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 20.07.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Zapytaj się dekarzy, jak się nazywa to mazidło. Ja mam dach grafitowy i wszystkie przycięcia dachówek, zarówno przy oknach dachowych jak i przy załamaniach wynikających z konstrukcji dachu są zamalowane jakimś preparatem koloru czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 31.07.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 W miejscach cięć dachówki dekarz powinien nałożyć angobę na zimno w kolorze odpowiadającym barwie dachówki. Wymienione angoby powinna mieć hurtownia, która sprzedała dachówkę. Angoba naprawcza jest roztworem farby akrylowej. Prawidłowo rozcieńczona powinna zachować swój wygląd przez co najmniej kilkanaście lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 U mnie zostało czarno-czerwono. Dekarze powiedzieli, że można pomalować, ale po kilku latach wsystko spłynie... Nie weryfikowałem nigdzie tej opinii. Nie przeszkadza mi ten czerwony.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 31.07.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 My do antracytowej dorabialiśmy odpowiedni kolor w mieszalni farb wybierając farbę do betonu i ceramiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts