Marcin Nocun 05.12.2003 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Do ZBYCH _ dzięki serdeczne za wskazówki, ale mam kolejny problem – mam ścianę jednowarstwowa z BK i murłata jest już obmurowana od zewnątrz tak że między obmurówką a murlatą jest jakieś 2 do 3 cm luzu zależy jak się bloczek dociął „fachowcom”. Piszesz że: włnę trzeba układać tak, aby wiatr hulał tylko nad wełną – to znaczy jak – przepraszam za dociekliwość, ale nie mogę sobie z tym poradzić, a nie chciałbym sobie schrzanić poddasza. Reszta jest mi już „chyba” zrozumiała i może jakoś powoli będę brał się do pracy – zima zapowiada się łagodna. A co do ceny folii to wydaje mi się niezbyt wygórowana – 2,0 za m2 Z komórkami też chba nie będzie tak źle bo mój domek stoi na górce z jednej strony wsi –a nadajniki wszystkich sieci są po drugiej stronie też na górze jakieś 1,5 km w linii prostej Pozdr....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 05.12.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 a moze lepiej ukladac folie zanim sie polozy dach? wtedy nei pyli tak mocno Nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 05.12.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Do ZBYCH _ dzięki serdeczne za wskazówki, ale mam kolejny problem – mam ścianę jednowarstwowa z BK i murłata jest już obmurowana od zewnątrz tak że między obmurówką a murlatą jest jakieś 2 do 3 cm luzu zależy jak się bloczek dociął „fachowcom”. Piszesz że: włnę trzeba układać tak, aby wiatr hulał tylko nad wełną – to znaczy jak – przepraszam za dociekliwość, ale nie mogę sobie z tym poradzić, a nie chciałbym sobie schrzanić poddasza... Też mam ścianę z BK, ale murłata zamurowana jest cienką ścianką tylko od wewnątrz. Kładąc wełnę wyciągam ją od zewnątrz na równo ze ścianą, więc wełna opasa murłatę. Z tym wiatrem to trzeba robić tak, aby przy murłacie nie było szczelin pod wełną, tylko nad wełną. Szczelina pod wełną powoduje nawiewanie wiatru prosto na płyty GK. Co to znaczy - nie trzeba pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Nocun 05.12.2003 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Witam ponownie Moja obmurówka jest wyższa niż murłata, więc chyba nie będzie wiało... . A co do szczeliny przy murłacie to mam pomysł - jak wcisnę tam piankę to chyba będzie ok. co? Dzięki raz jeszcze i może jeszcze o coś spytam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 06.12.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 a moze lepiej ukladac folie zanim sie polozy dach? wtedy nei pyli tak mocno Nie bardzo rozumiem. chodzi mi o to zeby klasc welne od gory jak sa tylko krokwie a potem na nia folie laty i pokrycie dachu ale moze tak sie nei robi taki pomysl po prostu mialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.12.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 a moze lepiej ukladac folie zanim sie polozy dach? wtedy nei pyli tak mocno Nie bardzo rozumiem. chodzi mi o to zeby klasc welne od gory jak sa tylko krokwie a potem na nia folie laty i pokrycie dachu ale moze tak sie nei robi taki pomysl po prostu mialem Fajny pomysł http://www.zbychdom.republika.pl/icon/miko-smiech.gif. Nie sądzę, żeby sie przyjął, bo co by było gdyby podczas układania wełny chlupnął deszcz? Tak, czy siak wełnę trzeba by od spodu poukładać (powywijać brzegi), więc i tak zapylenie na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 06.12.2003 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 jesli moge doradzic to rob we wlasnym zakresie. praca nie ejst skomplikowana a i do welny mozna sie przyzwyczaic. okulary sa konieczne, cos na glowe i rekawice. maseczke stosowalem doraznie ale radze rowniez. do tej pracy (jak do wiekszosci) przydaje sie dodatkowa para rak. idzie razniej. sam zrobisz to na pewno dokladniej. ja juz jestem zboczencem ociepleniowym. jak gdzies widze szczelinke to nie popuszcze ja ulozylem najpierw welne puzniej gk. musialem sie namieszac z kilometrami sznurka. gwozdziki w krokwie i pomiedzy nimi napinalem. wczesnij pod welne tez podobny system na taker zeby zapewnic szczeline wentylacyjna. z ta szczelina jest problem przy oknach polaciowych!! sam opracowalem metode i poprowadzilem rury fi50 wzdluz okna ale mialem troche miejsca. martwic sie o to nie bede musial. kladz 2 warsty. szukaj jeszcze materialow na forum bo jest to temat dobrze przewalkowany. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts