Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam prawnika z Krakowa w sprawie o alimenty znacie kogoś?

mychol12

Recommended Posts

teraz powództwo o zaprzeczenie ojcostwa może wytoczyc juz tylko prokurator [matka może w poł roku od urodzenia dziecka, mąz matki w poł roku od dowiedzenia sie ze matka (zona ) urodziła dziecko - chyba ze był w miedzyczasie ubezwłasnowolniony, ale to przypuszczalnie nie zachodzi, a nie od dowiedzenia sie ze to nie ejst jego dziecko]

prokrator podejmujac dec. o wytoczeniu powództwa kieruje się dobrem dziecka - fakt ze kto inny jest biologicznym ojcem wcale nie oznacza, że zaprzeczenie ojcostwa jest zg. z dobrem dziecka

w praktyce istotna jest postawa męża matki (jezeli wie od 2 lat i nadal zajmuje sie dzieckiem jak (jako) własnym to zdecydowanie przemawia to przeciwko wytoczeniu powództwa) i biologiocznego ojca ( jakie składa deklaracje i na ile są wiarygodne i co faktycznie robi )

Dziekuję Wam :D Dam znac jak sprawy sie potoczą ... :-?

Mychol, pamiętaj, że skorzystanie z posrednictwa adwokata poza jego wiedzą i doswiadczeniem (tylko sprawdzonego poszukajcie!) zdejmuje z Waszych barków całą tę szarpaninę.

Wy będziecie działać w emocjach, na pewno każdą rzecz przeżywać, miec rozterki, a dla adwokata to jest po prostu praca. To, że syn nie chce oszczędzać na alimentach dla swojego dziecka, to jedno, a to, że ta kobieta zachowuje sie niezbyt uczciwie i nie wiadomo z czym jeszcze wyskoczy i trzeba pewne sprawy dokładnie sprawdzic i domknąć, to inna sprawa.

Ja nie chcę źle mówić o tej pani, ale może za jakis czas będzie próbowała innego, bogatszego amanta z dawnych lat wkręcić?

• 4 years później...
Czesc .

Szukam dobrego prawnika z Krakowa w sprawie o alimenty .Ma ktoś moze sprawdzony namiar?

Pozdrawiam Kaja

Natrafiłam na ten wątek przypadkiem. Był napisany dawno temu, ale moze ktoś nadal szuka dobrego prawnika z Krakowa! Ja rok temu krorzystałam z usług Pani Katarzyny Tomczak! Gorąco polecam!!

Tutaj możecie znaleźć jej profil: http://premium.e-prawnik.pl/katarzyna-tomczak.html