pablitoo 20.07.2009 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam Jak w temacie - posadziłem kilka miesięcy temu dereń jadalny / Cornus mas / - przyjął się ładnie / chyba ... / wypuścił nowe pędy które poszły w górę błyskawicznie - ale starsze , mniejsze gałązki u nasady pnia od pewnego czasu zaczęły czerwienieć i chyba obsychać ... http://images44.fotosik.pl/166/a2e107712f12d702m.jpg Czy coś mu dolega , choruje , coś go zaczyna zjadać - szkoda mi go strasznie bo to piękne drzewko i tak ładnie się zapowiadało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warsawyak 23.07.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Pokazana wyżej roślina jest absolutnie zdrowa. Komórki roślin zawierają różne barwniki, nie tylko zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 23.07.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Pokazana wyżej roślina jest absolutnie zdrowa. Komórki roślin zawierają różne barwniki, nie tylko zielone. Hmmm - czyli czuję się pocieszony - odnośnie koloru liści - tylko czemu obsychają dolne gałazki pnia wraz z liśćmi - no cóż - ostatnio kilka razy obficie go podlałem - poczekamy na efekty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 23.07.2009 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Nie ma co od razu panikować, jeśli jakaś choroba to oderwać gałązkę listek i do sklepu ze środkami, ja tak zawsze robię i sprzedawca szuka czegoś odpowiedniego , zazwyczaj są oni bardzo dobrze zorientowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts