Izabela Wawrzeń 21.07.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 czy istnieje silikon do zamalowywania mój mąż twierdzi ,że tak a o co chodzi chce wypełnic szczeliny przy suficie podwieszanym i zamalowac aby nic nie było widac był w castoramie ale tam owego nie znalazł czy słyszeliście o takim silikonie a jeżeli takiego nie ma to chyba zastosuje zwykły biały i też pomaluje ale czy taki silikon przyjmie farbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.07.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Wydaje mi się, że do tego akryl powinien być stosowany, a nie silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 21.07.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 a coś więcej na temat tego akrylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.07.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Może być taki ;http://www.matchembud.com.pl/tremco_illbruck/info_produkt/ld703.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.07.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Silikonu nie da się pomalować. Zamiast niego można jednak użyć akrylu. Wygląda prawie tak samo, tak samo jest konfekcjonowany, ale nazywa się akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelo76 21.07.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nie jestem ekspertem od chemii budowlanej ale smiem twierdzic ze istnieje silikon ktory da sie pomalowac Jak silikonowalem lazienki kupilem taki przez przypadek, pisalo na mim ze mozna malowac. Nie mial octowego zapachu i rozpuszczal sie w wodzie (nie wyschniety i uprzedzajac komentarze to nie byl na pewno akryl). Po wyschnieciu dawal elestyczna blyszczaca spoine jak normalny silikon. Do uzupelniania ubytkow w scianie tylko akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 21.07.2009 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nie jestem ekspertem od chemii budowlanej ale smiem twierdzic ze istnieje silikon ktory da sie pomalowac Jak silikonowalem lazienki kupilem taki przez przypadek, pisalo na mim ze mozna malowac. Nie mial octowego zapachu i rozpuszczal sie w wodzie (nie wyschniety i uprzedzajac komentarze to nie byl na pewno akryl). Po wyschnieciu dawal elestyczna blyszczaca spoine jak normalny silikon. Do uzupelniania ubytkow w scianie tylko akryl. no własnie i tego szukam ale jak ote silikon się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 21.07.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 np. TYTAN Silikon Akrylowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 21.07.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 dziękuje bardzo za pomoc czyli cos ten silikon ma wspólnego z akrylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 21.07.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nie jestem ekspertem od chemii budowlanej ale smiem twierdzic ze istnieje silikon ktory da sie pomalowac Jak silikonowalem lazienki kupilem taki przez przypadek, pisalo na mim ze mozna malowac. Nie mial octowego zapachu i rozpuszczal sie w wodzie (nie wyschniety i uprzedzajac komentarze to nie byl na pewno akryl). Po wyschnieciu dawal elestyczna blyszczaca spoine jak normalny silikon. Do uzupelniania ubytkow w scianie tylko akryl. A po czym wnosisz, że to był silikon skoro wszystkie właściwości jakie podałeś nie sugerują silikonu? Po napisie? Silikon na pewno to nie był, ale może jakiś dodatek silikonu miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 21.07.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ja miałam kiedyś coś takiego co nazywało się silac, było do wypełnień elastycznych i dawało się malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts