Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wilgoć w mieszkaniu

mona19-86

Recommended Posts

witam, mam taki problem, mam straszną wilgoć w mieszkaniu na wszystkich ścianach i również wilgoć wchodzi mi od ziemii. Wyrzuciłam już mnóstwo rzeczy. Mieszkanie jest wietrzone. Jest to prywatna kamienica i wszelkie uwagi jakie zgłaszam właścicielowi na temat wilgoci są ignorowane słowami "nic z tym nie mogę zrobić". Co mam zrobic z tym teraz jak wpłaciłam mu spore odstępne na mieszkanie to a nie stać mnie żeby iść gdzieś indziej bo wszedzie chcą odstępne. Pomóżcie. Gdzie mam zgłosic ten problem :(

Mam pytanie - czy w czasie oglądania tego mieszkania przed wynajęciem nie było tego? Jeśli było to jedyna metoda w tym przypadku to osuszacz, jeśli nie było to należy zdecydowanie więcej wentylować pomieszczenia.

Sugeruję jednak zmienić lokal. Zwykle odstępne jest zatrzymywane przez właściciela na wypadek nie płacenia lub za okres wypowiedzenia. Co za problem wypowiedzieć i nie płacą przez ten czas uzbierać na odstępne na następne mieszkanie? Chyba, że odstępne jest na długi okres czasu.

• 3 months później...
ja kupiłam taki osuszacz do nowego domu i jak na razie działa (mamy go tydzień), jak na razie wyciąga ok. 5 litrów w nocy i pewnie podobnie w dzień, dokładnie nie wiem, bo jest przenoszony w różne pomieszczenia. koszt niby spory - 900,00 (allegro), ale to chyba jedna z lepszych inwestycji na budowie. Ale my jeszcze nie mieszkamy, więc dokładniejszą opinię mogę napisać za kilka tygodni.

Osuszacz powietrza DESA typ DH 721

dużo ich jest na allegro. Ja najpierw chciałam wypożyczyć taki sprzęt, ale tego samego dnia mój mąż jednak kupił. Po prostu mieszkamy za daleko od dużych miast, w których było najwięcej ofert wypożyczenia. a z drugiej strony jak się teraz okazuje ile on wyciąga wilgoci, to chyba nam na to samo wyjdzie.