Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szary gres

kasiakp

Recommended Posts

A ja mam w kuchni położone płytki Novej Gali Sirius, ten najciemniejszy. Są o tyle ciekawe, że nie do końca można określić ich kolor. Niby są ciemne, stalowe, ale przebija przez ten kolor też nieco brązu... Warte obejrzenia, naprawdę. Póki co jestem bardzo zadowolona, ale zobaczymy, jak będą wyglądały po wykończeniu kuchni i salonu. Mam30x60, ale chyba 60x60 też są.

Calabria Grys z Cersanitu 60x60 za 85,76zł m2 wg najnowszego cennika

Ewentualnie wersja rektyfikowana 59,4x59,4 za 94,91zł m2.

Ceny w wersji satynowej oczywiście.

Polerka za ~150 zeta od metra

Poza arkesią/affronem niżej to już tylko chinole stoją.

Jeszcze Nowa Gala ma nową serię Concept 60x60 w polerce za 99zł ale narazie dostępny jest tylko koler beżowy więc trzeba czekać aż wejdzie w rynek.

:p Jeśli chodzi o szary - kolor betonu to sprawdz sobie kolekcję signum z nowej gali. Mają dwa odcienie jasny i ciemny, kolor nie jest jednolity raczej cieniowany jak się przypatrzysz bliżej to ma jakby delikatne kropeczki srebra. W moim dzienniku jest łazienka z tymi płytkami zobacz! Powodzenia w poszukiwaniach.

• 2 weeks później...

Przegięcie cena 360zl za poler chromatecu Floor Gres 30x60 do garażu?? Byłam świadkiem tego zakupu na Bartyckiej w Warszawie.

Płytki piękne ale jedni jada na wieś na wczasy a inni na Karaiby.

No chyba że u innych są w cenie do 100zl to wtedy takie ceny według mnie można jeszcze przełknąć.

Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam ale pierwszy odruch to tylko tak mogę zareagować. Podziwiam dom- cudna elewacja, ale koszty potworne także chromatecu- jak dla mnie szkoda ich do garażu.

Przegięcie cena 360zl za poler chromatecu Floor Gres 30x60 do garażu?? Byłam świadkiem tego zakupu na Bartyckiej w Warszawie.

Płytki piękne ale jedni jada na wieś na wczasy a inni na Karaiby.

No chyba że u innych są w cenie do 100zl to wtedy takie ceny według mnie można jeszcze przełknąć.

Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam ale pierwszy odruch to tylko tak mogę zareagować. Podziwiam dom- cudna elewacja, ale koszty potworne także chromatecu- jak dla mnie szkoda ich do garażu.

Ale kładzenie gresu za 300 zł nie wyklucza jeżdżenia na wieś na wakacje. Byłam na Bartyckiej niedawno i za gres z Floor Gresu chcieli 220 zł za metr, co jest moim zdaniem nadal kwotą do przełknięcia.

Cheetah

to gdzie dają mat w tej cenie, Coś tu Warszawa przegina albo to byl III gat. występowałam o ofertę o te płytki do HAX ceramiki i otrzymałam podobne ceny jak na Batyckiej, szukałam je internetowo do kupienia i taka cena nie byla nigdzie do osiągnięcia nawet za mat. Płytki są piękne- i marzyłam aby je mieć do salonu ale nie w tej cenie.

Nie rozumiem tego, :-?

• 3 weeks później...
Ja mam szary gres Nowa Gala Orieltale kolor OR12 jestem bardzo zadowolona

wygląda mniej więcej tak:

http://images44.fotosik.pl/191/ab0e8a644a05c06fm.jpg

http://images39.fotosik.pl/186/56da95a57b295e37m.jpg

jakiej firmy meble masz w kuchni możesz podać? i czy to jest mdf czy drewno bo na zdjęciu nie wiadać za bardzo

• 3 weeks później...