ZaKontyK 21.07.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Mam jak w temaciew łazience pudło GK na stelażu Geberitowym i dodatkowych kątownikach ocynkowanych.To wszystko oklejone kaflami. No i do takiego pudła, pomiędzy stelażami, na gołym pudle G-K+kafel moja żona umyśliła sobie przykręcić wieszak na ręczniki.Obawiam się, że (o ile wypali to na starcie, jak?) długo to się nie utrzyma (niestabilność, ruch płyty/kafli, pękanie fugi). Jedyne co przychodzi mi do głowy to zastosowanie bardzo długich kołków rozporowych bo za pudłem, po 15 cm, jest ściana silikatowa.A jeśli do samego pudła to czym ? Zwykłym kołkiem plastikowym? Czy mieliście/rozwiązaliście ten problem? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 21.07.2009 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nikt mi nie pomoże? No to będzie rozwód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 21.07.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Kup kołek rozpreżny do mocowania w plytach K-G i powies ten wieszak. No chyba wolisz rozwód to nie wieszaj. Ogolnie w kazdym markecie budowlanym jest troche rozwiazan do mocowania elementów w K-G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 21.07.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Kup kołek rozpreżny do mocowania w plytach K-G i powies ten wieszak. No chyba wolisz rozwód to nie wieszaj. Ogolnie w kazdym markecie budowlanym jest troche rozwiazan do mocowania elementów w K-G. Nie chcę rozwodu. Nie chcę popękanych fug bo to też grozi rozwodem. Przecież takie 40-50 cm ramię wieszaka obciążone mokrym ręcznikiem musi działać na ścianę z niemałą siłą. Jeśli ta ściana to GK to nie daję jej szans. A przecież raczej nikt nie wiesza ręcznika a częściej go na wieszak rzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin1978 21.07.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Jak masz poprawnie zrobiona sciane to nie powinno nic ci popekac. U mnie wisza drzwi od prysznica i nic nie peka.K-g ma jak sie nie myle okolo 10-15kg uciagu na pojedynczym haku a jak nie to pozostaje mi jeszcze tylko jeden pomysl. Przypomniec sobie gdzie leciały profile i zamontowac wieszak jak najblizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiebod 21.07.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 możesz to przymocować na kołkach tzw. molii do plyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 21.07.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 W zaleznosci od sposobu mocowania wieszaka uzyjemy, kleju montazowego (18kg/cm2) lub wywiercimy otwor i osadzimy tam molly lub zadelko i przykrecimy wieszaczek. Nawet mokre frote utrzyma. Jak dlugo? Hmm a tesciowa mieszka z wami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIGER46 26.07.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Z tego co wiem to do stalowych kołków molly potrzeba pistoletu żeby je zacisnąć.U góry mają takie wystające szpiczaste ząbki które wbijają się do płyty i uniemożliwiają obracanie się kołka,do płytki raczej się nie wbiją.http://www.wiking.krakow.pl/kolki-do-plyt-gipsowo-kartonowych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts