AdamoMisia 28.09.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nasza piwnica pod całym domkiem to wydatek 42 tysi wliczam w to koszty, kopania ogromnej dziury, bloczków, dodatkowego stropu, schodów, zaprawy koszty zwiazane ze zrobieniem drenażu i dłuższych kominów które siegaja aż do piwnicy bo bedzie tam kotłownia! Ale nie żałujemy (jak narazie) 120 m2 wiecej placu i studio zrobie gdzie nagram przeboje swojego życia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 28.09.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 To zależy od warunków gruntowych. Jeśli są dobre mozna podpiwniczać, bo potrzeba dużo miejsca na różne składy, gratowniki itp. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamoMisia 28.09.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Piwnica ...szkoda że tak niewielu ma ten luxus:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 29.09.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Nasza piwnica pod całym domkiem to wydatek 42 tysi wliczam w to koszty, kopania ogromnej dziury, bloczków, dodatkowego stropu, schodów, zaprawy koszty zwiazane ze zrobieniem drenażu i dłuższych kominów które siegaja aż do piwnicy bo bedzie tam kotłownia! Ale nie żałujemy (jak narazie) 120 m2 wiecej placu i studio zrobie gdzie nagram przeboje swojego życia:) Jeżeli ma służyć takim, konkretnym celom to zdecydowanie tak. Natomiast jak ma być tym: arktyk bo potrzeba dużo miejsca na różne składy, gratowniki itp to zdecydowanie nie. Miałam dom z piwnicą ok. 100m2, która była graciarnią, a rzeczy tam przechowywane nie były używane nieraz przez lata. Skoro było na nie miejsce to sobie leżały. Teraz absolutnie nie jest mi piwnica potrzebna więc jej nie zrobiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 29.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 My w piwnicy będziemy mieli kotłownię, garaż, miejscę na kosiarkę i sprzęty ogrodowe, spiżarnię, kuchnię letnią i salon letni. Od frontu piwnica jest całkowicie pod ziemią, od tyłu (gdzie jest wjazd do garażu), całkowicie nad ziemią. Jeżeli bym miała wybór - niwelacja cztreometrowego spadu, a budowę piwnicy... cóż, piwnica wygrywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar M 01.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Jasne ze nie podpiwniczać. Wyrzucony pieniądz.Podzielam pogląd sądowiczów:http://www.chemiabudowlana.info/fundamenty69 procent tak uwaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.10.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam ponownie; Czy ktoś może mi powiedzieć jaka (oczywiście orientacyjnie) jest różnica w cenie postawienia domu o pow użytkowej ok 170 m bez podpiwniczenia lub z podpiwniczeniem??? jesli nie stawiasz domu na bagnach to podpiwniczaj. koszt niewspolmiernie mniejszy do calej reszty a piwnica naprawde bardzos sie przydaje. my mamy tam np. garaz na 2 autka, rowery, motory, pralnie gdzie ma kiedys byc sauna, kotlownie + skladzik groszku na spokojnie 4 tonki, mala spizarenke w ktorej w tej chwili jest okolo 250 sloiczkow na zime w wiekszosci piwnicy na podlodze jest goly beton, sciany otynkowane nawet bez gladzi itd dzieki piwnicy nie slysze kotla i mielonych groszkow, nie slysze pralki, odpalanego auta itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 05.10.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 ja równiez mam piwnicę i nie wyobrażam sobie domu bez piwnicy !! piwnica o powierzchni 80 m2 kosztowała mnie jakies 25 tysięcy, liczę tylko same materiały - budowałem samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frutka 09.04.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 My mamy piwnicę 79 metrów ściany lane z betonu i niestety 80 tyś zł w tym 30 tys robocizna. Ale polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 10.04.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 U mnie będzie piwnica bo naprawdę nie wyobrażam sobie innego miejsca na kotłownie i pralnie. Wiem ,że może być w innych miejscach ale mnie nie pasuje i koniec!Teraz tylko myślę czy nie będzie ona większa niż te 2 pomieszczenia czy nie zrobię sobie tam pomieszczenia na siłownię ,może jakaś tania sauna ?? pokój do relaksu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts