Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Remont Tarasu

twiti7

Recommended Posts

Witam

Chciał bym zaciągnąć porady co zrobić z tarasem.

Taras wykonany jest nad pomieszczeniem strop kleina ale dość dziwny ponieważ cegły ustawione są nie poziomo a na boku W reszcie budynku poziomo. Teowniki są co 1metr trochę bierze je już ząb czasu. Strop ten został wykonany po 45 roku. Według moich wstępnych oględzin na stropie jest około 10cm wylewki? na tym może papa i szlichta 3 do 4 cm. Szlichta jest popękana dodatkowo jest źle wykonana gdyż po każdym zacinającym deszczu miejscami stoi woda która przesiąka i kapie do pomieszczenia niżej. Nad tym tarasem jest drugi taras po remoncie nowe obróbki blacharskie (nie dało się skuć szlichty związała z konstrukcją tarasu). Całość oparta jest na czterech slupach o grubości 44x44cm to te po zewnętrznej stronie oraz 44x29cm w środku. Szlichta na tarasie który chcę teraz wyremontować jest słabej jakości (miękka). Osoba która mogła by się podjąć zrobienia nowej wylewki boi się skuć aktualną. Uważa ze może się coś stać z stropem kleina. Początkowo myślałem czy pęknięć nie uzupełnić i nie położyć na to papy termozgrzewalnej i na nią jakieś deski tarasowe olejowane ale skoro stoi na stropie woda to na papie też będzie i co szybko zniszczy deski.

Witam

Podjołem decyzje skuwamy wylewkę na tarasie. Jak po skuciu zabezpieczyć jakim uszczelniaczem bitumiczny + papa izolacyjny papierowa? Co wylać jako wylewkę czy są jakieś gotowe zaprawy do wylewania wylewek widziałem coś takiego jak zaprawa jastrychowa czy to się nadaje?

Dzięki za podpowiedzi.