cimicifuga 21.07.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 WitamMoże ktoś mi doradzi co z tym fantem zrobić. 8 lat temu zakupiłam okna plastikowe w firmie WINDOW 2000 z Trójmiasta. Na reklamówce dawali gwarancję 10 lat (niestety już jej nie mam) Rok temu, pierwsze okno zaczęło się rozszczelniać i zaparowało teraz już prawie wszystkie są zaparowane i świata bożego nie widać. Producent reklamacji nie przyjął twierdząc że ta usterka może się zdarzyć i nie podlega gwarancji. Co robić przecież nikt nie kupuje okien na 8 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.07.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 o ile sprzedawca to osoba fizyczna prowadząca dz. gospodarczą i nie prowadzi już działalności - ścigaj właściciela firmy z powództwa cywilnego, roszczenia będą zaspokojone z majtku prywatnego. Producent reklamacji nie przyjął twierdząc że ta usterka może się zdarzyć i nie podlega gwarancji. złożyłaś reklamację na piśmie i dostałaś odpowiedź na piśmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cimicifuga 21.07.2009 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nie składałam na piśmie. Pojechałam do producenta ( który nadal działa na rynku) a on stwierdził że na szyby jest tylko 3 lata gwarancji. To jest śmieszne jeszcze nie spłaciłam kredytu za dom w tym za te okna a już nie spełniają swej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.07.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 czasami tak bywa że coś się zapisuje przed spłata kredytu, czasami to 25 lat szyby można wymienićroszczenia na piśmie i prosić o odpowiedź pisemną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.07.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Gwarancje na szczelność pakietów są często na 2-3 lata. Znam jedną firmę która daje na to 5 lat (tak jak na resztę części okna). Może się zdarzyć rozszczelnienie pakietów - ale ja przez 12 lat swojej pracy spotkalem się na zywo z jedną taką szybą ( i też to nie było moje okno). jednym słowem trafily się Ci lipne szyby.. i jeśli producent Cię olewa.. to weź go na ambicje - w końcu to jego renoma.. nawet jeśli nie da Ci gratis nowych szyb, to może je chociaż bezpłatnie wymieni (chociaż to jest koszt mniejszy niż same szyby...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts