Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna przez które świata nie widać

Recommended Posts

Witam

Może ktoś mi doradzi co z tym fantem zrobić. 8 lat temu zakupiłam okna plastikowe w firmie WINDOW 2000 z Trójmiasta. Na reklamówce dawali gwarancję 10 lat (niestety już jej nie mam) Rok temu, pierwsze okno zaczęło się rozszczelniać i zaparowało teraz już prawie wszystkie są zaparowane i świata bożego nie widać. Producent reklamacji nie przyjął twierdząc że ta usterka może się zdarzyć i nie podlega gwarancji. Co robić przecież nikt nie kupuje okien na 8 lat?

o ile sprzedawca to osoba fizyczna prowadząca dz. gospodarczą i nie prowadzi już działalności - ścigaj właściciela firmy z powództwa cywilnego, roszczenia będą zaspokojone z majtku prywatnego.

Producent reklamacji nie przyjął twierdząc że ta usterka może się zdarzyć i nie podlega gwarancji.
złożyłaś reklamację na piśmie i dostałaś odpowiedź na piśmie ?

Nie składałam na piśmie. Pojechałam do producenta ( który nadal działa na rynku) a on stwierdził że na szyby jest tylko 3 lata gwarancji. To jest śmieszne jeszcze nie spłaciłam kredytu za dom w tym za te okna a już nie spełniają swej roli.

Gwarancje na szczelność pakietów są często na 2-3 lata. Znam jedną firmę która daje na to 5 lat (tak jak na resztę części okna).

Może się zdarzyć rozszczelnienie pakietów - ale ja przez 12 lat swojej pracy spotkalem się na zywo z jedną taką szybą ( i też to nie było moje okno).

jednym słowem trafily się Ci lipne szyby.. i jeśli producent Cię olewa.. to weź go na ambicje - w końcu to jego renoma..

nawet jeśli nie da Ci gratis nowych szyb, to może je chociaż bezpłatnie wymieni (chociaż to jest koszt mniejszy niż same szyby...)