Gwidon79 21.07.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam, Mam pytanie: Jaka jest maksymalna szerokość spoiny w fundamnecie budowanym z bloczków?W moim fundamencie jest od 30 do 40 mm. i Nie wiem czy to dobrze czy źle. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 22.07.2009 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 źle trochę za dużo tak do 2cm to by było w miarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 22.07.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam, Mam pytanie: Jaka jest maksymalna szerokość spoiny w fundamnecie budowanym z bloczków? W moim fundamencie jest od 30 do 40 mm. i Nie wiem czy to dobrze czy źle. Dzięki za pomoc Bloczek ma 12cm a sama spoina 4cm. To dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kólewicze 23.07.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Gwidon nie przejmuj się.....co to za różnica czy 2 cnetymetry czy 3 albo 4 cm....przecież gliną nie klejsz, tylko też zaprawą...druga warstwa bloczków będzie na przemian, czyl bloczek wyżej zakryje tą spoinę...nie popadajmy w paranoje... budowa to nie klocki LEGO...nic nie jest idealne i idelanie zbudować się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 23.07.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 u mnie jak robiłem przepusty pod kanalizę to łatwiej było rozwalić bloczek niż spoinę a chociaż bloczki miałem naprawdę dobre - tak że bym nie dramatyzował. U mnie spoiny miały około 2cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts