robertwrzesinski 21.07.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam,Chciałbym wykonać podbitkę z drewna. Czy można wykonać ruszt z profili C aluminiowych i zamontować deski na wkręty. Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 22.07.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Oczywiście ,że tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertwrzesinski 22.07.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Witam,Skoro można wykonać stelaż aluminiowy do podbitki z drewna to może ktoś ma złoty środek w jaki sposób zamaskować łby wkrętów bez dodatkowych listew maskujących, gdyż w moim przypadku profile nie mogą być zamontowane skrajnie (przy murze oraz przy okapie), ponieważ nie uzyskałbym odpowiedniego konta podbitki.Proszę o opiniePozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 22.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Ten profil to na pewno aluminium? Odnośnie wkrętów, fachmani starej daty wiercili szerszy otworek ok. 1 cm, tam wpuszczali wkręt, a może gwóźdź (starej daty byli ) po czym wbijali drewniany korek. Ale robota upierdliwa, no i dechy były grube (tak ze 3,5 cm). Do podbitki z lekkich deseczek to pewnie pomocne nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 22.07.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A nam wlasnie koncza drewniana podbitke, ale mocuja ja do drewnianego stelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 22.07.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 To może wiercić tak żeby łepek wkreta sie schował w deske i zaszpachlować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 22.07.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dobrać wkręt z małym łbem stożkowym lub soczewkowym i z powłoką zbliżoną do koloru drewna czarne nikną na ciemnym drewnieżółty ocynk lub mosiądz na kolory jaśniejsze to oczywiście w drewno jak nie da się wkręcić poprzez wpust . W aluminium skręt z łbem stożkowym otwór normatywny przy czym część stożka wejdzie (wciśnie się) w drewno. Proponuje Wkręty z gniazdem ampolowym A2 ładnie licują cię z satyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertwrzesinski 23.07.2009 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Witam,Dzięki za porady!Próbowałem przez wpust lecz łeb śruby jest za szeroki i lekko wyszczerbia wpust a poza tym pióro nie wchodzi do końca. Można by było nawiercić małe otworki w wpóstach, ale mam obawy czy taki montaż utzyma deskę. Jakie to są wkręty z gniazdem ampulowym? Może link do stronki lub jakaś fotkaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 23.07.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Jak dasz wkręty pięknie w szeregu to wyjdzie nawet"ozdobnie". Ja najpierw po szablonie nawiercałem podbitke wiertełkiem fi 2.8 bo na kraju deseczki wkręt by ją mógł rozłupać. Tak się do tego przykładałem, a tak szczerze mówiąc,to teraz mi się nawet głowy nie chce podnieśc żeby to podziwiać. Ot cała rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertwrzesinski 23.07.2009 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Czy ktoś montował metodą wkręcania w wpust tak żeby nie było widać łebków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochockim 23.07.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Czy ktoś montował metodą wkręcania w wpust tak żeby nie było widać łebków? Spóbuj może kupić spinki do paneli plastykowych (jeżeli podbitkę masz na pióro-wpust) można spróbować. Ja kupowałem te spinki do mocowania paneli plastykowych, mocuję się w między stelażem a wpustem, przybija na małe gwoździki i trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 23.07.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Jak dasz wkręty pięknie w szeregu to wyjdzie nawet"ozdobnie". Ja najpierw po szablonie nawiercałem podbitke wiertełkiem fi 2.8 bo na kraju deseczki wkręt by ją mógł rozłupać. Tak się do tego przykładałem, a tak szczerze mówiąc,to teraz mi się nawet głowy nie chce podnieśc żeby to podziwiać. Ot cała rzeczywistość. Popieram, w całości tego się nie zauważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 23.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Spóbuj może kupić spinki do paneli plastykowych (jeżeli podbitkę masz na pióro-wpust) można spróbować. Ja kupowałem te spinki do mocowania paneli plastykowych, mocuję się w między stelażem a wpustem, przybija na małe gwoździki i trzyma Nie ta grubość wpustu i nie ten ciężar( drewna) . Nie ma szans na takie zastosowanie spinek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 23.07.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Spóbuj może kupić spinki do paneli plastykowych (jeżeli podbitkę masz na pióro-wpust) można spróbować. Ja kupowałem te spinki do mocowania paneli plastykowych, mocuję się w między stelażem a wpustem, przybija na małe gwoździki i trzyma Nie ta grubość wpustu i nie ten ciężar( drewna) . Nie ma szans na takie zastosowanie spinek . Istnieją także kalmry mocujące do drewna i można je dostać w różnych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertwrzesinski 24.07.2009 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Podbitka ma grubość 2cm, szerokość 12cm i ma być zamontowana do profili typu C jest to stelarz taki do którego momtuje się płyty kartonowo gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart 24.07.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 polecam wkręty spax-a np. takie http://www.allegro.pl/item695742622_sp3_5x45_dyl_spax_wkrety_do_podlog_opk_500szt.html Montowałem tym deskę elewacyjną wkręcając w pióro. Dzięki frezom na główce wkręt ten zagłębia się w deskę i tym samym jest prawie niewidoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertwrzesinski 24.07.2009 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 To są wkręty do drewna a ja potrzebuję wkręty do metalu ponieważ deska montowana jest do profili C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
porcaro 31.07.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Witam. Też myślalem o podwieszeniu podbitki do profili C, ale... myślę, że to może być maly problem: wkręcając - dociągając deskę do profili, może wyrobić się dziura w profilu, a wtedy deska nie będzie dolegała i dobrze trzymała. Tak myślę tylko i tego się obawiam. Pozdrawiam, oczekując na jakieś pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts