zahadoom 22.07.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Cześć, mam od Was prośbę w ustaleniu rzetelnych - realnych kosztów ogrodzenia z klinkieru. Mam do zrobienia 45 mb w tym brama (skrzydłowa) i furtka. W grę wchodzą: - fundament (45mb) - 3 podwójnie szerokie słupki ( wtym obsadzenie skrzynki gazowej) - podmurówka z klinkieru na 3 cegły - słupki (nie wiem ile.. do 2 metry to jakieś 20 szt) - deski Jak liczyć koszty? tzn jak zweryfikowac ewentualne oferty, abym nie był obdarty ze skóry... Cegłe kupiłbym sam CRH (ok. 3,6 PLN brutto/szt.) ale jak liczyć wykonanie fundamentów i położenie klinieru, słupków i ram na odeskowanie... Bardzo Wam dziękuję za podzielenie się swoimi doświadczeniami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Bartoszek 29.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 U nas to cena 2 zł za położenie 1 cegły klinkierowej plus cena fundamentu. [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts