afryka_dzika 22.07.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Hej, Mam 50 letni parkiet i mam dylemat. Parkieciarz powiedział, że w przedpokoju był klejony na subit a w pokojach jest na legarach (deskach). Stwierdził to po tym że w przedpokoju podłoga jest ułożona w inny wzór i nie skrzypi, a w pokojach stuka i skrzypi. Czy to możliwe - wszystkie pomieszczenia są na tym samym poziomie - łącznie z klatką schodową? Parkiet jest bardzo zniszczony ale do odnowienia - łacznie z wyminą poszczególnych klepek. Czy warto się w to bawić? Widziałam jeden taki wycyklinowany parkiet i powiem szczerze że efekt mnie nie powalił: nie dające się usunąć plamy, "brud" między klepkami. Czy dałoby się zrobić tak żeby wyglądał ja nowy? Może jednak zerwać parkiet i ułożyć go na nowo? Parkieciarz powiedział, że koszty mnie wykończą - bo nie dość że zrywanie to jeszcze nowa wylewka, mówił mętnie coś o ok 500 zł za m2. Jakie byłyby koszty zerwania i ułożenia na nowo wraz z tą wylewką? Ile schnie wylewka - może są jakieś szybkoschnące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.07.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 skoro tak twierdzi to tak zapewne jest..parkiet na legarach i bity do podłogi slepej ma prawo skrzypiec jak najbardziej po 50 latach jest to posadzka zdrowa..i nie do zabicia tylko pocyklinowac i lakierowac.. Z przedpokoju ..hmm no dobra na subicie niechaj bedzie ..ale co pod subitem ..tez podloga slepa..drewniana czy jakas pł=yta czy ktos tyle wylewki tam nalał??..przekladka sie nie oplaca fakt ale za jakies 300zł/m spokojnie mozna juz z wylewka( szybkoschanaca własnie o wlasciwych parametrach) dac nowy..ale zalezy co tam jest pod subitem..sprawdz czy wylewka jakas czy konstrykcja drewniana..ok..i na przyszlosc nie zakladaj nowych watkow tylko pisz juz w zalozonych watkach parkieciarskich ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
afryka_dzika 22.07.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzięki! Postaram się podłączać pod stare wątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts