pierwek 22.07.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Mam taki pomysł żeby górę obrzeża parkingu wykonać z kostki brukowej. Mianowicie chciałbym w zaszalowany rowek wlać beton a na górze przykleić kostkę brukową (taką mniej więcej 15x15cm). Chodzi mi o efekt krawężnika ale nie chciałbym żeby góra była betonowa. Ma to sens? Będzie się to trzymać kupy? Nie wiem jak ewentualnie przykleić tą kostkę - może jak beton trochę zwiąże poukładać kostkę wciskając ją w beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 19.04.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 A może zastosujesz taką dużą kostkę- wieksyz rozmiar- może efekt bedzie podobny a lepiej będzie się trzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 19.04.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Za szybko kliknęłam w wyslij:( chodziło mi o kostkę w prostokątnych, wiekszych blokach- wygląda jak nieco większy krawężnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adwalk 22.04.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 Praktycznie brukarze gdy wykonywali mój podjazd robili tak: rowek, beton o konsystencji półsuchej, duże kostki układane jedna za drugą i dobijane młotkiem wzdłuż przyszłego brzegu ścieżki/podjazdu, i obrzeża gotowe.Po związaniu betonu wypełniali wewnętrzne pola drobniejszą kostką.Całość jest z piaskowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 24.05.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 A jak piaskowiec sprawdza sie w roli kostki? tak mi się zdaje, ale może się mylę, że jest kruchy i łatwo się brudzi - mnie się podoba, ale myslałam że nie jest praktyczny?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 24.05.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Widziałem w dzienniku Mymyk_KSK schody z piaskowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts