oleniek 22.07.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 o lawendzie znalazłam:"Gleba przepuszczalna, nie musi być zbyt żyzna, lubi podłoże wapienne. " zatem czy można ją podlewać gnojówką ?(na bazie krowiego g...) tak jak pomidorki, i inne roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Hmmm lawendę to mam w ogródku żeby zapach był przyjemny Skoro musisz to oszczędnie i w przyszłym roku optymalną dawką azotu dla lawendy jest 100 kg Nˇha na cały sezon w 2-3 dawkach gnojowica bydlęca zawiera ok 0,36 % czystego azotu policz sobie. Teraz już kwitnie i tylko zaszkodzić jej możesz. O aromacie przy tej temperaturze nie wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 22.07.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 o lawendzie znalazłam: "Gleba przepuszczalna, nie musi być zbyt żyzna, lubi podłoże wapienne. " zatem czy można ją podlewać gnojówką ?(na bazie krowiego g...) tak jak pomidorki, i inne roślinki? A może uwiązać przy tej lawendzie krowę ? Tylko po co skoro lawenda ma minimalne wymagania pokarmowe. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 22.07.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 A może uwiązać przy tej lawendzie krowę ? Krowy nie mam , ale mam przeukochaną mamusię, która podlewa co się da, jeśli tylko wygląda rachitycznie i z pewnością "brakuje temu pokarmu" Waąchać lawendy i tak nie będę na razie , bo rosnąc ma na "budowie", a jeśli miałaby przez to szybciej urosnąć, to byłabym za. Tylko po co skoro lawenda ma minimalne wymagania pokarmowe No tak Tylko marzy mi sięduuuuża kępa a jest maciupka może jak będzie miała "lepsze" warunki to szybciej urośnie... ale pytam bo wiem, że np róża "krowiego" nie lubi Ot o gustach się nie dyskutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.07.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Gnojowica raczej jej nie potrzebna, a teraz to tyko może zaszkodzić. Ewentualnie wiosną zanim puści nowe pędy i potem po 6-8 tygodniach druga dawka w sumie nie więcej niż dwa razy po litrze na m2. Teraz to możesz jej wapna podsypać, na pewno się nie pogniewa. Tylko też z umiarem jak mała to garść na 3-4 krzaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 23.07.2009 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Wapno. OK dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nat-ka 25.07.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Zaraz, zaraz ...Że lawenda to się nie upieram, ale róża "krowiego" nie lubi ? Na "Szukam róż" piszą co innego.. Ale ja zielona jestem, może się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts