iva_marti 22.07.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Zrezygnowałam ze wszystkich możliwych drzwi na parterze. Chciałam ,zeby wszystkie pomieszczenia były oddzielone tylko szerszymi przejsciami. Mam problem z rozłożeniem plytek. Nijak nie chce mi sie to zgrać. Jak rozmieszczę w wiatrolapie to nie pasuje z hollem. Jak rozłoże do jednego przejścia to znowu w innym się nie zgrywa i zostają docinki po 6cm. Chciałabym żeby zgrały się fugi na całości partetu i jeszcze aby wszystkie docinki w danym pomieszczeniu,przejsciu były symetryczne. JAK WY TO ROBICIE, ŻE SIĘ TO UDAJE ???? Może wcale nie zwracacie uwagi ,aby zgrać fugi ze soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.07.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Takie rzeczy to tylko w erze Czy u Ciebie na parterze będzie tylko 1 rodzaj płytek czy w każdym pomieszczeniu inne? (kolorem i rozmiarem) Jeśli płytki te same to jeszcze pół biedy. Wybierasz miejsce reprezentacyjne, tam rozmieszczasz płytki jak Ci się podoba a w reszcie pomieszczeń jak wyjdzie tak wyjdzie (różne docinki pod ścianami itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 22.07.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 U nas niestety tez nie wszedzie fugi sa dopasowane...ja bardziej zwracałam uwage na to aby docinki nie były milimetrowe bo paskudnie to wyglada! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZEK 22.07.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 U mnie tymi samymi płytkami (gres 45x45) wyłożyłem 3 pomieszczenia (wiatrołap, mały przedpokój i kuchnię). Poszło w karo i fugi się ładnie zgrały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 22.07.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Płytki te same: Pamesa Tibet Blanco 50x50 lapatto.Czy może być tak zrobione ,ze przy jednej ścianie cała płytka a naprzeciwko przy scianie docinek 5-6cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 22.07.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 U mnie takie same płytki (Orientale Nowa Gala 60x60) w wiatrołapie, przedpokoju, pokoju-klatce schodowej, w aneksie kuchennym i części salonu - wszędzie zgrane i dopasowane (miedzy tymi wszystkimi pomieszczeniami nie ma progów, listew, itp.). Ekipa się troszkę namęczyła, ale wyszło idealnie. Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 22.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Asizo, proszę, wklej zdjęcia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.07.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Zrezygnowałam ze wszystkich możliwych drzwi na parterze. To tak jak ja, też nie mam drzwi na dole oprócz jednych . Gres w wiatrołapie, kuchni, holu mam wszędzie taki sam i wszędzie płytki są dopasowane. Glazurnik dość długo kładł, ale wszystko się zgrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 22.07.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Jutro postaram się wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdosia78 22.07.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 My najpierw rozłożyliśmy płytki na sucho w corelu, lada dzień będą się kładły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 22.07.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 U mnie fugi zgrywają się wszędzie, ale pod ścianami są docinki różnej wielkości. Wprawdzie mam w gres wplecione drewno, więc może dlatego te różnice nie rzucają się tak w oczy.. (choć w jednym miejscu wyszło tak jak piszesz, że z jednej strony pod ścianą jest cała płytka a z drugiej tylko kilka cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts