pierzchaweczka 22.07.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Mam pytanie,proszę o pomoc!!! Działkę,którą nabyłam na wsi jest gruntem rolnym w planie zagospodarowania przestrzennego oznaczona jest na rysunku symbolem Mn-(przeznaczenie podstawowe),muszę wyłączyć z produkcji rolnej,jestem rolnikiem powiedziano mi ,że rolnicy jeżeli posiadają działke pod zabudowe zagrodową nie muszą jej wyłączać z produkcji czyli odralniać,proszę o wszelkie informacje czy działka o której piszę jest działką pod zabudowe zagrodową.Z góry serdecznie dziękuje! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 22.07.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Skrót MN jest w planach zagospodarowania przestrzennego przyjmowany dla oznaczenia obszarów zabudowy jednorodzinnej.Sprawdź w planie, czy w którymś paragrafie nie dopuszcza się na tym terenie również zabudowy zagrodowej (albo czy nie ma zakazu jej lokalizacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierzchaweczka 29.07.2009 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Nie ma zakazu,nic takiego nie pisze w planie,dopuszcza sie lokalizację budynków gospodarczych i garaży w granicy działki,zakaz dotyczy tylko lokalizowania w granicach działek obiektów i urządzeń usługowych i produkcyjnych zaliczonych do tych co pogarszają stan środowiska,więc nie wiem czy jest to działka także zagrodowa czy też nie.Mn,obok tego oznaczenia w planie także jest napisane:"przeznaczenie podstawowe-istniejąca i projektowana zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna wolnostojąca,bliżniacza lub szregowa(MaX.do 4 mieszkań w budynku)"Muszę jeszcze poczytać,podowiadywać sie troszke,dziękuje również za Wasze informacje!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts