Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka pod zabudowe jednorodzinna Mn

pierzchaweczka

Recommended Posts

Mam pytanie,proszę o pomoc!!! Działkę,którą nabyłam na wsi jest gruntem rolnym w planie zagospodarowania przestrzennego oznaczona jest na rysunku symbolem Mn-(przeznaczenie podstawowe),muszę wyłączyć z produkcji rolnej,jestem rolnikiem powiedziano mi ,że rolnicy jeżeli posiadają działke pod zabudowe zagrodową nie muszą jej wyłączać z produkcji czyli odralniać,proszę o wszelkie informacje czy działka o której piszę jest działką pod zabudowe zagrodową.Z góry serdecznie dziękuje! pozdrawiam :wink:

Skrót MN jest w planach zagospodarowania przestrzennego przyjmowany dla oznaczenia obszarów zabudowy jednorodzinnej.

Sprawdź w planie, czy w którymś paragrafie nie dopuszcza się na tym terenie również zabudowy zagrodowej (albo czy nie ma zakazu jej lokalizacji).

Nie ma zakazu,nic takiego nie pisze w planie,dopuszcza sie lokalizację budynków gospodarczych i garaży w granicy działki,zakaz dotyczy tylko lokalizowania w granicach działek obiektów i urządzeń usługowych i produkcyjnych zaliczonych do tych co pogarszają stan środowiska,więc nie wiem czy jest to działka także zagrodowa czy też nie.Mn,obok tego oznaczenia w planie także jest napisane:"przeznaczenie podstawowe-istniejąca i projektowana zabudowa mieszkaniowa jednorodzinna wolnostojąca,bliżniacza lub szregowa(MaX.do 4 mieszkań w budynku)"Muszę jeszcze poczytać,podowiadywać sie troszke,dziękuje również za Wasze informacje!pozdrawiam